Mette Helena Rasmussen er Nytårskvinden 2022 (Foto: Bo Nymann)
Mette Helena Rasmussen er Nytårskvinden 2022 (Foto: Bo Nymann)

Mette Helena åbner op: Sommerhuset hjalp på kærestesorger

Mette Helena har fået skabt sig noget af et kvindefællesskab i sit sommerhus, efter hende og kæresten gik fra hinanden i foråret.

Når Mette Helena er meddommer i ’Nybyggerne’, er det hendes job at observere deltagerne indrette huse og bedømme deres evner. Og nu har hun endelig opfyldt sin drøm om selv at få lov til at indrette et hus fra bunden: hun har nemlig købt et sommerhus tilbage i foråret.

LÆS OGSÅ: Vild besked til Medina: Det kunne være blevet os

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Mette Helena er til 'Knæk Cancer' 2022...

- Sommerhuset er min største glæde, selvom det er én stor udfordring. Det er rigtig dejligt for mig at være konkret nede i byggeprocesserne og gøre mig en masse overvejelser om, hvad det egentlig er, jeg selv godt kan lide, og hvad har jeg selv lyst til, fortæller indretningseksperten til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Kærligheden brast: 'Ex on the Beach'-babe single igen

Men sommerhuset skal indrettes fra bunden i sin mest bogstavelige forstand.

- Lige nu er det ét stort krater. Jeg har fået hele mit fundament blotlagt. Det er helt råddent og skadet af alt fra orangemyrer til borebiller, men her i slutningen af året skal hele fundamentet udskiftes, der skal lægges gulv og installeres køkken, og så forestiller jeg mig, at man kan begynde at indrette det fra februar. Men jeg tør næsten ikke håbe.

LÆS OGSÅ: De unge mødre'-deltager skal giftes: Sådan friede han

Mette Helena har mange følgere på de sociale medier, og da hun fortalte dem, at hun havde købt sommerhus, var der mange, der gerne ville følge med. Det blev dog til meget mere, end at de bare kunne følge med på skærmen. Hendes følgere har nemlig hjulpet til i sommerhuset på deres eget initiativ og til Mette Helenas store glæde.

- Jeg har haft det enormt sjovt med at invitere alle mine følgere til at komme derud. Vi har haft nogle arbejdsweekender, hvor vi har malet, snakket, festet og sovet i telte. Der er langsomt opstået en kvindelejr omkring sommerhuset, og det har været dejligt at have et fristed, hvor jeg kan mødes med andre mennesker. Det har været berigende at udvide mit netværk, fortæller Mette Helena og tilføjer, at de nu er 30 kvinder, der dagligt skriver sammen i en fælles gruppechat.

LÆS OGSÅ: Christian Degn afslører glædelig nyhed

Sommerhuset hjalp hende videre

Ikke nok med, at sommerhuset har givet Mette Helena en masse nye venner. Sommerhuset hjalp hende også med at komme videre, efter at hun og hendes tidligere kæreste gik fra hinanden i foråret.

- Jeg kunne ønske for alle, der har kærestesorger, at de køber sig et sommerhus tæt på vandet. Jeg har nydt rigtig meget at være i fællesskabet sammen med de stærke kvinder. Men jeg er heller ikke nået til et sted, hvor jeg helt har givet op på kærligheden. Jeg håber da stadig på, at jeg skal finde en ny kæreste. Er han håndværker, så er det helt perfekt, griner Mette Helena.

LÆS OGSÅ: Jeanette Ottesen efter fødsel og skilsmisse: Det er svært

Mette Helena ved dog ikke, om hun er helt klar til en ny kæreste endnu.

- Jeg tror, at jeg øver mig i at være lidt mere langsom, end jeg har været tidligere i mit liv. Jeg har da nogle gange fået kastet mig ud i parforhold, som jeg har fortrudt. Så det vil jeg da gerne blive bedre til.

LÆS OGSÅ: Thalia og Katerina sammen i nyt program

Men det betyder ikke, at Mette Helena har meldt sig ud af datinglivet. Hun er nemlig både tilmeldt og aktiv på datingapps.

- Jeg er tilbage i kampen, men jeg synes, at det er hårdt arbejde. Jeg tror, at jeg er et meget tillidsfuldt menneske, der nemt bliver begejstret, både i 'Nybyggerne' og i datingverdenen. Jeg kan sagtens lade mig rive med og nå at forestille mig alt muligt om ham, jeg skriver med. Og lige pludselig drømte han slet ikke om at lave noget i mit sommerhus alligevel, griner Mette Helena, der godt kan lide at møde folk i virkeligheden så hurtigt som muligt, så hun ikke drømmer for længe og bliver skuffet.

LÆS OGSÅ: Teitur afslører nyt om fremtidsplaner

- Datinglivet kan både være berigende, men det er også meget sårbart at sætte sig selv på spil på den måde. Jeg kan mærke, at jeg også har brug for pauser fra det.