Mette Helena Rasmussen er Nytårskvinden 2022 (Foto: Bo Nymann)
Mette Helena Rasmussen er Nytårskvinden 2022 (Foto: Bo Nymann)

Mette Helena om svær tid: Nytårsaften er sårbar

Nytårsaften er både festlig og sentimental for 'Nybyggerne'-dommeren.

Mette Helena Rasmussen elsker at være vært for nytårsaften. Den 41-årige 'Nybyggerne'-dommer er ekspert i at pynte op og holde et brag af en fest. Men i mange år har nytårsaften ikke ligefrem været en nem højtid for hende.

LÆS OGSÅ: Dansk sangstjerne er blevet single

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Mette Helena er til 'Knæk Cancer' 2022...

- For nogle år siden tænkte jeg, at det kan godt være, at man snakker om, at julen kan være ensom. Men jeg syntes, at det var nytåret, som var vanskelig, fordi det ikke var defineret, hvem man skulle være sammen med, og man blev nødt til selv at række ud, hvis man ikke havde fået en invitation. Og det synes jeg kan være helt vildt sårbart, og der kan lægge en enorm stress i det, fortæller Mette Helena, da HER&NU besøger hende i hendes hjem på Amager.

LÆS OGSÅ: NU ER DET AFGJORT: Her er årets babe 2022

Nu er stressen dog lagt på hylden, for Mette Helena har fået skabt sig en nytårstradition sammen med sine to børn, som fejrer nytår med hende hvert andet år.

- Jeg tog mig sammen og spurgte en veninde, og lige pludselig var vi flere, der fik lavet en tradition, og den har vi holdt fast i. Så nu er vi nogle par, som før var dem, der ingen venner havde, og som nu altid holder nytår sammen, og jeg er rigtig glad for, at jeg endelig er blevet voksen nok til at have en fast nytårstradition, griner Mette Helena.

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre'-deltager skal giftes: Sådan friede han

Men hvad så med de år, hvor Mette Helena ikke kan læne sig op ad sin nye tradition? Så finder hun bare på noget andet, og sidste års nytårsaften var noget ganske særligt.

- Jeg var inviteret til en lille intim nytårsaften hos skuespiller Anne Louise Hassing, hvor vi quizzede, dansede og skålede nytåret ind i hendes udendørs spabad. Det var virkelig dejlig at være inviteret ud og møde hendes andre venner.

LÆS OGSÅ: Thalia og Katerina sammen i nyt program

En sentimental tid

Ligesom årsskiftet leder til store fejringer, så er det også en følelsesladet tid for Mette Helena.

- Jeg kan godt blive sentimental i slutningen af året og gøre status over, hvordan året er gået. Men der er også noget dejligt ved at sidde sidst på aftenen eller starten på morgenen og snakke om, hvad man egentlig har af drømme for det nye år, fortæller Mette Helena.

LÆS OGSÅ: Christian Degn afslører glædelig nyhed

Og drømme har Mette Helena masser af. Hun har i hvert fald flere nytårsforsæt, som hun drømmer om at få sat i verden i 2023.

- I det nye år vil jeg blandt andet gerne bruge mine kogebøger noget mere og øve mig i at lave forskellige retter. Jeg har så mange kogebøger, og jeg får aldrig læst i dem, fortæller Mette Helena, der har planer om at have bøgerne liggende på sit natbord.

LÆS OGSÅ: Vild besked til Medina: Det kunne være blevet os

Tilbage i foråret købte Mette Helena et sommerhus. Og selvom hun har godt gang i den sunde livsstil med holdtræning i fitnesscenteret, så er det ikke så ligetil, når det pludselig er naturen omkring hendes sommerhus, der er hendes træningslokale.

- Jeg skal lære at holde fast i mine gode vaner omkring motion, selvom jeg ikke har adgang til et fitnesscenter hver dag. At lave egen træning eller måske ligefrem løbe en tur er noget af det mest angstprovokerende for mig. Lige fra jeg var barn har der siddet en idé i mig om, at jeg kan dø, hvis jeg løber fem kilometer. Så derfor kunne jeg godt tænke mig at overvinde den frygt.

LÆS OGSÅ: Husker du? De blev forældre i 2022