Mai Manniche. (Foto: Janus Nielsen)
Mai Manniche. (Foto: Janus Nielsen)

FÅ SVARET: Ekspert kommenterer på strid mellem Mai Manniche og Reality Awards-arrangør

Mai Manniche har anmeldt Kit Nielsen for brud på persondataloven.

Man må gerne fortælle, hvilke adgangskrav der har været gældende for et arrangement. Sådan skriver specialkonsulent Kenni Em Olsen fra Datatilsynet i et skriftligt svar, da Realityportalen spørger, om Kit Nielsen er gået over stregen ved at nævne, at Mai Manniche skulle fremvise negativ coronatest ved indgangen til årets Reality Awards.

- Corona rejser en masse nye spørgsmål - både for borgere, virksomheder og myndigheder. Vi kan ikke udtale os om konkrete sager, men helt generelt bør man altid overveje, hvad der er rimeligt at fortælle videre om andre. Når det er sagt, kan vi ikke se noget problem i, at man som arrangør for eksempel oplyser, hvilke adgangskrav der har været gældende for et arrangement.

LÆS OGSÅ: CHOK: Coronasmitte med sjælden variant ved Reality Awards

Anmeldt for brud på persondataloven

Kritikken haglede ned over arrangørerne af Reality Awards, da det viste sig, at den yderst smitsomme coronavariant, Delta, havde sneget sig med ind til arrangementet, der ellers krævede coronapas fra samtlige deltagere.

LÆS OGSÅ: Efter Reality Awards: Mai Manniche undskylder

Arrangøren bag, Kit Nielsen, forklarede på det tidspunkt BT, at hun var superærgerlig over det, da alle restriktioner blev overholdt, og selv Mai Manniche havde haft en coronatest med. 

Sidstnævnte udtalelse fandt Mai Manniche ulovlig, og det resulterede i, at hun anmeldte Kit Nielsen for brud på persondataloven og sendte hende et erstatningskrav på 30.000 kroner plus moms.

LÆS OGSÅ: WOW: Sætter hus til salg for 20,5 millioner kroner

I et Facebook-opslager forklarede hun uddybende:

LÆS OGSÅ: ENDELIG TILBAGE: Flere par tester deres forhold i 'Singletown'

Og Kit reagerede med sin forklaring om, at hun blot havde oplyst, at alle gæster skulle fremvise en negativ test, herunder også Mai Manniche. Læs hele forklaringen nedenfor:

Om Mai Manniche får medhold i sagen, kan vi altså ikke få endegyldigt svar på, men der er tydeligvis ikke noget galt i, at man informerer om regler og retningslinjer.

LÆS OGSÅ: CHOK: 'Vild med dans'-stjerne jages af politiet