Peter og Katherina i 2011. (Foto: SBS)
Peter og Katherina i 2011. (Foto: SBS)

Ung mor hylder afdød søn

I maj måned var det 20 år siden, den unge mor måtte lægge sin førstefødte i graven.

Da Katherina Søborg, som er kendt fra 'De unge mødre', var blot 16 år gammel, oplevede hun sit livs sorg. Det skete, da hun fik sønnen David, som døde i hendes mave. Hun måtte føde ham, da hun var 22 uger henne i maj 2003.

LÆS OGSÅ: Janni om Amalie og Mikkel: Synd for børnene

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Christiane taler ud om at have mistet sin søn.

I dag er hun 36, og det er altså 20 år siden, hun måtte sige farvel til David. Det har hun valgt at markere med en særlig hyldest til sin afdøde søn. Katherina har nemlig fået en tatovering til minde om ham.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-par i vild kovending

- I maj 2023 var det 20 år siden han forlod den her verden, og det ville jeg have foreviget. I sidste uge tog jeg til Anytime Tattoo i Thisted, og det var en rigtig god oplevelse. Det gjorde ikke ondt på den måde, jeg havde forventet, og jeg er så glad for resultatet! Motivet er en due med spredte vinger, som er på vej op mod himlen, fortæller Katherina.

Holdt mors dag på kirkegården

Selvom det er 20 år siden, så er det stadig noget, hun bærer med sig hver dag, og nu er det også et minde, hun har på kroppen.

- Jeg kan ikke komme udenom tristheden, når jeg tænker tilbage. Jeg lå på fødegangen. 16 år gammel, og vidste, at min baby var død. Jeg husker, hvordan jeg lå krøllet sammen i hospitalssengen med hænderne presset hårdt mod mine ører for at dulme lyden af de skrigende kvinder på OUHs fødeafsnit. Min første mors dag blev holdt på kirkegården. Hvor andre fik gaver og blev fejret, så lagde jeg blomster på min søns grav, fortæller hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Simon Kvamms band aflyser koncert efter blodprop

- Det er uundgåeligt ikke at blive trist, når jeg tænker tilbage. Jeg elskede ham. Helt dybt og inderligt, som mange kvinder gør, når de venter deres første barn. Der er gået to årtier nu, og jeg elsker ham stadig, og det vil jeg altid gøre. Det er ikke sådan, så jeg er helt trist og ikke en skid værd i maj. Mindet om ham føles bare ekstra stærkt på bestemte dage hvert år i maj, og der er jeg ekstra taknemmelig for den store familie, jeg har fået.

Tre år efter Davids død fødte Katherina sønnen Mikkel. Derudover er hun mor til Mikas, Alexzander, Nicklas og Mia, og Katherinas fem levende børn bringer smil på hendes læber selv i de triste stunder.

- Der sker jo hele tiden noget, når man er så mange, og der er så mange oplevelser rigt på liv hver evig eneste dag, slutter hun.

LÆS OGSÅ: CHOK: Reality-stjerne overrasker Mette i ‘Bachelorette’

Se billederne af Katherinas nye tatovering herunder:

Se Katherinas nye tatovering til minde om sønnen her:
Se Katherinas nye tatovering til minde om sønnen her: