Nu er Dennis Knudsens skæbne afgjort: Her er dommen

Nu er der faldet dom i sagen, hvor Dennis Knudsen er tiltalt for fem forhold.

De seneste dage har Dennis Knudsen brugt adskillige timer på anklagebænken ved retten i Aarhus, efter han sidste år fik en nedsmeltning, da han blev nægtet adgang og i stedet forsøgte at tvinge sig ombord på en færgeafgang på Molslinjen.

LÆS OGSÅ: Dennis står fast: Jeg har sagt sandheden

Det resulterede i, at han nu har været i retten tiltalt for fem forskellige forhold, herunder vold, to tilfælde af hærværk og vanvidskørsel. Læs mere HER.

Ved gårsdagens retsmøde erkendte Dennis Knudsen sig skyldig i tre af de forhold, han er tiltalt for, herunder hærværk og at have overtrådt færdselsloven. Han nægtede sig dog skyldig i vold, mens han erkendte sig delvist skyldig i det sidste forhold.

Nu er dommen endelig faldet for den skæbnesvangre aften i juli.

Dennis Knudsen skal straffes med fængsel i 40 dage, men straffen skal kun fuldbyrdes, hvis han begår noget kriminelt de næste to år. Begrundelsen er, at han har bragt en person i fare, som har udført sit arbejde.

Han får derudover en tillægsbøde på 2000 kroner. Han er også blevet dømt for vanvidskørsel, og derfor skal hans Audi konfiskeres og han fratages kørekortet. Det er besluttet af en enig dommandsret.

LÆS OGSÅ: Maria og Daniel afslører stor nyhed: En kæmpe drøm

Han er blevet frifundet for grov vold, men dømt for fareforvoldelse.

- Tiltalte følte sig presset og stresset. Retten ligger vidnets forklaring til grund, at hun under tjeneste prøvede at stoppe bilen, lød det fra dommeren.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Rasmus Tantholdt og Natasja Crone gift

Retten har derudover lagt til grund, at han bremsede op, inden han ramte medarbejderen, men også at han herefter ramte hende tre gange. Retten vurderer, at der var tale om skub frem for direkte påkørsel, hvilket skaderne på medarbejderen understøtter.

- Vi har lagt vægt på de personlige forhold. Vi har de skærpende retsmidler, der er tale om en person, der udførte sit arbejde, som du har bragt i fare, lød det fra dommeren.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-stjerne klar til den nye sæson

Det er en rent betinget dom, hvilket vil sige, at Dennis ikke skal udføre samfundstjeneste.

Dennis og hans forsvarer har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke. Han har 14 dage til at anke straffen.

LÆS OGSÅ: 'Fede forhold'-stjerne har født mirakelbaby

Meget berørt

Kort før dommen blev afsagt fik kendisfrisøren mulighed for at tale en sidste gang, inden dommeren og de to domsmænd trak sig væk for at votere dommen og det gjorde han brug af.

- Jeg er meget berørt og dybt ked af, hvordan situationen er endt. Det er hårdt at høre anklageren, der taler for, hvor meget jeg har forsøgt at påkøre en person, for det har aldrig været min intention, lød det fra Dennis.

LÆS OGSÅ: Kaspar og Lambang overrasket: Vi stolede blindt på myndighederne

Derefter talte han direkte til dommeren og de to domsmænd.

- Kære dommer og domsmænd, jeg håber, at I vil tage i betragtning, at jeg er alenefar til tre børn. Jeg synes ikke, at børnene skal straffes over den straf, som jeg skal have. Som eneforsørger er jeg afhængig af det job, jeg har. Mit brand kan tage voldsomt skade, sagde han og fortsatte:

- Kære domsmænd, dommer. Jeg siger dybt fra hjertet undskyld, og jeg er dybt ulykkelig over situationen.

LÆS OGSÅ: Hans Pilgaard i nyt program med store kendisser

Argumenter for og imod

I går tog Dennis selv plads i vidneskranken og fortalte sin version af, hvad der skete den pågældende sommeraften. Læs hele hans forklaring HER.

Derudover var en række vidner kaldt ind for at fortælle om deres oplevelser, herunder kvinden som Dennis er tiltalt for at have påkørt ad flere omgange. Læs deres forklaringer HER.

LÆS OGSÅ: WOW: Så meget tjener Fie Laursens assistent

I dag stod den på procedurer fra både anklager Casper Petersen og forsvarer Mette Grith Stage, der begge fremlagde, hvad der talte for og imod, at tiltalte er skyldig.

Anklageren lagde vægt på, at Dennis forsætligt ramte den ansatte, fordi det skete adskillige gange og derfor ifølge ham ikke kan have været et uheld. Selvom medarbejderen ikke pådrog sig fysiske skader, mente anklageren, at man skal straffe hensigten bag.

LÆS OGSÅ: Se det her: Første klip fra ny sæson 'Over Atlanten'

Han lagde også vægt på, at adskillige vidneforklaringer havde berettet om, at bilen kørte stærkt og at Dennis ramte medarbejderen flere gange. Derudover pointerede han, at han ikke ville afvise, at det bundede i en nedsmeltning, men at folk normalt reagerer ved at slå hårdt i bilrattet, mens det er meget få mennesker, der reagerer som Dennis angiveligt gjorde.

Anklageren gik efter, at Dennis skulle dømmes skyldig i både grov vold og vanvidskørsel, og han argumenterede for, at en passende straf var tre måneders fængsel, og at Dennis skulle frakendes førerretten ubetinget i et år og have konfiskeret sin Audi.

Forsvarsadvokaten lagde derimod vægt på, at Dennis godt er klar over, at episoden ved Molslinjen ikke var okay. Hun bestridede ikke, at han havde overtrådt færdselsloven eller begået hærværk, men hun argumenterede for, at han ikke var skyldig i grov vold eller vanvidskørsel.

LÆS OGSÅ: Mie Fitness afslører kønnet

Hun mente, at der var uklarheder i forhold til den omtalte påkørsel, at der ingen objektive beviser var, og at vidners erindrings- og genfortællingsevne kan være påvirket af en række faktorer. Hun mener derimod, at bilen stoppede, samt at det var Dennis' intention at køre udenom medarbejderen for at komme ombord på færgen og ikke at forvolde hende skade. Anklageren lagde også vægt på, at den ansatte ikke fik nogen fysiske skader, og derfor ikke kan dømmes for vold. Hun understregede, at man også skal have hans sindstilstand in mente, og at Dennis undskyldte kort efter episoden.

LÆS OGSÅ: Berørt Dennis Knudsen nægter sig skyldig

Forsvaradvokaten mente dermed, at Dennis udelukkende skulle dømmes for de forhold, han havde erkendt, nemlig hærværk og færdselsovertrædelser, hvilket hun mente blot skule udløse en bøde. Derudover mente hun ikke, der var grund til, at Dennis skulle fratages førerretten eller at Audien skulle konfiskeres.

Hun var ikke enig i anklagerens bud på tre måneders fængsel, da hun mente, der var formildende omstændigheder i form af Dennis sindstilstand, at han skulle hjem til sin bror samt at han er enlig forsørger til tre børn, hvilket ville gøre det problematisk at sende ham i fængsel. Derfor mente hun, at en betinget dom med vilkår om samfundstjeneste ville være mere passende.

LÆS OGSÅ: Jeanette Ottesen i chok: Kom hjem til lejlighed i flammer

Du kan læse mange flere detaljer om dagens retsmøde i vores liveblog derfra HER.