Katherine Diez langer ud efter TopGunn: Stop med at kommercialisere kvindevold

Det er ikke faldet i god jord hos Katherine Diez, at TopGunn rapper om sin voldsom.

De seneste dage har Oliver Gammelgaard Nielsen, bedre kendt som TopGunn, befundet sig i noget af et uvejr, efter han i fredags udgav sit nyeste album 'DK GOAT'.

LÆS OGSÅ: Højgravid ung mor i kritisk tilstand: Hastet på hospitalet

På albummet er der nemlig en sang af samme navn, hvor teksten får både medier og lyttere til at lange ud efter ham.

- Jeg blev dømt for at bokse på en pige / hvis jeg virkelig havde gjort det, havde det været som Tyson / og det’ sikkert, fordi jeg ik’ gad hende nok / havde jeg lyst, havde hun suttet som en Dyson, lyder teksten i sangen.

De opsigtsvækkende linjer peger tilbage til TopGunns voldsdom i 2016, hvor han blev idømt 14 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste for vold mod en 19-årig ung kvinde, men det lyder ikke til, at den tid er hverken glemt, fortrudt eller fortrængt hos rapperen.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning indtog 'Suspekt'-scenen: Her var hendes krav

Katherine Diez reagerer

De voldsomme linjer har også fået influencer Katherine Diez til tasterne. Flere følgere har sendt hende linjerne, og det får hende til at konfrontere Sony Music, der har produceret sangen.

- Vi må godt - vi SKAL, hvis du spørger mig - stille krav til kunsten. I 2023 vil jeg gerne stille krav til kunsten om ikke at kommercialisere på kvindevold som noget, der er pissefedt, og noget, vi kaster håndtegn til. Hvis man stadig gør det, skriver hun blandt andet på sin Instagram story.

Efter hun lagde sine stories op, har hun fået reaktioner fra sin følgere, og én af dem spørger hende blandt andet, om dét at stille krav til kunsten ikke er lig med censur.

- Jeg taler ikke om censur. Jeg taler om at have en holdning til kunsten og holde kunstnere ansvarlige, lyder svaret fra en tydeligt passioneret Katherine Diez, hvorefter hun slår fast:

- Vi har en meget fattig kollektiv ånd, hvis vi ikke kan blive enige om det her.

LÆS OGSÅ: Pernille afviser samarbejde med Mai: En stor misforståelse