Diez reagerer på plagiatundersøgelse: Jeg har mistet min elskede

Berlingske har fundet 13 mulige tilfælde af plagiat i Katherine Diez' skriverier for mediet. Nu reagerer hun på udfaldet.

Katherine Diez har i den sidste tid befundet sig i et kæmpe stormvejr, efter beskyldninger om plagiat haglede ned over hende.

I den forbindelse igangsatte Berlingske, hvor Katherine Diez tidligere har været ansat som litteraturanmelder fra 2018 til 2022, en undersøgelse af hendes klummer og anmeldelser for mediet.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche skifter kurs: Nyt projekt om mænd

Nu er resultatet kommet, og her meddeler Berlingske, at der er fundet 13 eksempler på plagiat ud af de 94 klummer og anmeldelser, hun har lavet for mediet.

I et langt skriv på Instagram sætter Diez nu ord på situationen, og de konsekvenser sagen har haft - både privat og professionelt.

LÆS OGSÅ: Gustav har fundet sammen med 'Vild med dans'-stjerne

- Jeg har nu mistet den tillidsfulde ære af at kunne kalde mig skribent og dermed min karriere som professionelt skrivende, skriver hun og tilføjer:

- Jeg har mistet min elskede. Min brøde og den ekstreme efterfølgende pressestorm har ramt os begge og vores nærmeste i et omfang, som blev uopretteligt, lyder det.

For første gang sætter Diez altså ord på det nylige brud mellem hende og manuskriptforfatter Adam Price.

Altomfattende livskrise

Videre skriver hun også grunden til, at hun endte med at plagiere i sit arbejde som litteraturanmelder.

- Mit behov for at blive anerkendt som fagligt kompetent blev så stærkt, at jeg endte med at bryde egne principper og kristendommens syvende bud om, at man ikke må stjæle, lyder det.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: 'Stjerneklar'-dommer med i 'Forræder'

Hun medgiver, at hun ikke har haft nogen fornemmelse af, hvad resultatet ville blive af plagiatundersøgelsen, der nu er ude.

- Det vidner om intet andet dovenskab, foragtelig mangel på selvindsigt og sørgelig, altoverskyggende desperat frygt for at blive afsløret som det, jeg har brugt det meste af mit liv på at flygte fra: at være et helt almindeligt, usikkert menneske, skriver hun.

Diez giver udtryk for, at sagen ført til en "altomfattende livskrise", der har haft store konsekvenser for hendes velbefindende.

LÆS OGSÅ: Se den rørende video: Rikke Gøransson i tårer

- Jeg har mistet mine indtægtskilder. Ikke som et menneske mister en arm i en uforskyldt trafikulykke. Min ulykke bærer jeg selv ansvaret for. Sorgen, smerten og angeren, der har vækket mig hver dag den seneste måned, har indimellem fået mig til at ønske, at jeg kunne lukke mine øjne og forsvinde. Men jeg har ikke mistet viljen til at leve. Jeg har kun mistet mig selv, skriver hun.

Allerede da beskyldningerne om plagiat kom frem, lagde Diez sig fladt ned.

LÆS OGSÅ: Efter massiv kritik: Christopher støtter Cecilie

Her indrømmede Diez, at hun ikke kunne udelukke, at hun har produceret artikler, hvor hun skulle have haft kildehenvist.

Du kan læse hele opslaget fra Katherine Diez herunder: