Katherine Diez og Adam Price går fra hinanden

- Vi har truffet den sorgfulde og vanskelige beslutning at tage afsked med hinanden og skilles i kærlighed.

Efter godt to år som par er Katherine Diez, 35, og Adam Price, 56, gået fra hinanden.

Det fortæller Price lørdag aften i et opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Se billederne: De kendte til 'Robert Prisen'

- Vi har truffet den sorgfulde og vanskelige beslutning at tage afsked med hinanden og skilles i kærlighed, skriver Adam Price og fortsætter:

- Katherine har aldrig oplevet en hårdere tid i sit liv end disse de seneste uger. De har givet hende anledning til uendelig megen selvbebrejdelse og refleksion. Hun har brug for at nulstille, hele og bygge sig selv op, og det er en vej, hun med sorg har indset, hun må gå alene, lyder det i opslaget.

Bruddet kommer efter Diez i januar blev anklaget for at plagiere tekster i alt fra Instagram-opslag til avisklummer. Hun har siden undskyldt for en "uansvarlig, sløset, usystematisk arbejdsmetode, som har medført en række fejl", som hun dybt beklager.

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas afslører ny kæreste

Siden har der også været rejst tvivl om Katherine Diez har den bachelorgrad fra Københavns Universitet, hun har påstået.

Katherine Diez og Adam Price til premiere på 'Miss Saigon'
Katherine Diez og Adam Price til premiere på "Miss Saigon"

- En mediestorm på det niveau, som Katherine har oplevet, er noget af det mest ødelæggende og angstfremkaldende, man kan forestille sig. Én ting er kritikken fra seriøse medier, som man naturligvis må respektere som et professionelt vilkår. Noget andet er stormens selvforstærkende effekt, som forplanter sig til alle andre platforme og medfører en ukontrollabel støj og gift, som blandes af anonyme profiler på sociale medier. Det rammer ikke bare os, men også dem, der er tæt på os. Dem ønsker vi også at beskytte med denne beslutning, som er truffet i fællesskab. Jeg har dyb respekt for Katherines ønske om både at passe på sig selv og sine omgivelser, skriver Adam Price og slutter af med et ønske om fred fra medierne.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind i smertehelvede

- Vi håber derfor inderligt, at der nu måtte komme ro, og at stormen kan lægge sig, så livet kan fortsætte. Derfor beder vi også om, at det må blive respekteret fra pressens side, når vi understreger, at vi ikke har yderligere kommentarer, men naturligvis påberåber os privatlivets fred.