Medie om Diez: Tvivl om bachelorgrad

En aktindsigt, som TV 2 har fået, viser, at Københavns Universitet ikke kan bekræfte, at Diez har en bachelorgrad fra universitetet.

Den tidligere litteraturanmelder Katherine Diez, 35, befinder sig i et kæmpe stormvejr, efter beskyldninger om plagiat begyndte at florere

LÆS OGSÅ: Nyt par: Josephine Højbjerg og Melvin Kakooza

Siden sagen begyndte at rulle for lidt over en uge siden, har stormen endnu ikke lagt sig. 

En aktindsigt, som TV 2 har fået adgang til, viser nemlig, at Københavns Universitet ikke kender til den bacheloruddannelse, som Diez ellers har påstået, at hun har. 

Mediet fremlægger, at Katherine Diez blandt andet har skrevet på sin Linkedin-profil, at hun har læst en bachelor på KU fra 2015 til 2018.

LÆS OGSÅ: WOW: Christiane afslører vild barselsgave

Ifølge TV 2 fremgår det af aktindsigten, at universitetet "ikke kan bekræfte, at en person ved navn Katherine Diez har en bachelorgrad fra KU". 

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Diez, ligesom hun heller ikke vendt tilbage på HER&NU's henvendelse. 

"Jeg har været en idiot"

Sagen startede på det sociale medie Reddit, hvor en anonym profil beskyldte Katherine Diez for at plagiere på sin egen Instagram. 

Sidenhen har Berlingske igangsat en undersøgelse af Diez' arbejde for mediet, da hun tidligere var ansat som litteraturanmelder. 

LÆS OGSÅ: Emil Jakobsen om kæresten: Sindssygt stolt

Efter beskyldningerne kom frem, har Katherine Diez undskyldt for sin arbejdsmetode, som hun selv kalder for "uansvarlig, sløset og usystematisk". 

Hun indrømmede i samme ombæring, at hun ikke kan udelukke, at hun har produceret artikler, hvor hun skulle have haft kildehenvist. 

LÆS OGSÅ: Ditte Julie kaster sig ud i nyt projekt: Jeg har drømt om det længe

- Fejlene hverken kan eller skal bortforklares. Jeg har været en idiot, og jeg kan kun undskylde dem inderligt og tage ved lære af dem, skrev hun i et længere skriv på sin Instagram-profil