Simon Jul
Simon Jul

Flabede Garfield: Her har du hørt stemmen før!

Har du hørt stemmen før, så tager du ikke fejl.

Lige nu ruller den nye ’The Garfield Movie’ på det store lærred, og han er tilbage mere flabet og rapkæftet, og du synes måske, du har hørt hans danske stemme før.

LÆS OGSÅ: Gunnvør står fast: Åben for tilbud

Artiklen fortsætter under videoen.

Hvis det er tilfældet, er det ikke uden grund.

Det er nemlig ingen ringere end komikeren Simon Jul, der lægger stemme til den lasagneglade kat Garfield, men det er altså ikke første gang, han har lagt stemme til tegnefilm.

- Garfield for mig er kæmpestort! Han er jo legemliggørelsen af alt, hvad der er egoistisk, selvisk og egentligt ikke særlig sympatisk i alle mennesker. Og så var han en af mine første tegneseriehelte. Senere blev forfatteren Jim David et kæmpe forbillede, NETOP fordi han tog fat om de her menneskelige udyder og gjorde dem til en kat i en verden af Disney fe-støv og Anders And floskler, fortæller Simon Jul om rollen.

Du vidste måske ikke, at den elskværdige tegneseriekat deler sit danske stemmebånd med den sjofle, bajerslugende karakter Fisse-Ole fra den groteske action animationsfilm ’Rejsen til Saturn’ fra 2008, der bl.a. har citater som følgende:

”Jeg har lavet en tisboble! AF TIS!”, ”Det er sgu’ noget, der rykker i røvhullet!” og ”Halløjsovs raketbøsser!”

LÆS OGSÅ: Oh Land afslører: Vild gave fra Blachman

Det er derfor ikke utænkeligt, at man kan genkende en smule af Fisse-Ole, hvis man lytter ordentligt efter, når man ser den nye børnefilm, der netop har fået premiere.

LÆS OGSÅ: Gigi bryder tavsheden efter 15 år: Derfor trak jeg stikket

Premiere på 'The Garfield Movie' Simon Jul
Premiere på "The Garfield Movie" Simon Jul