Alvorligt syg under optagelser: Jeg var blevet et vrag

Skuespilleren blev kørt helt ned under optagelserne til 'Vikings', og det førte til både stress, angst og spiseforstyrrelse .

Alex Høgh Andersen er kendt verden over for sin rolle i det internationale seriehit 'Vikings'. Men selvom han på skærmen i rollen som Ivar Benløs var en benhård viking, så var skuespilleren noget så syg i virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Hjulmand fortryder efter Eriksens kollaps: Skulle have sagt stop

Det fortæller han om i et stort interview med Ud & Se.

Tilbage i 2018 blev han ramt af en voldsom madforgiftning kort før optagelserne til sjette og sidste sæson af ’Vikings’. Selvom han fortsat var knækket af den hårde omgang, så var han alligevel nødt til at tage på arbejde, inden har var blevet rask.

Og med et svækket immunforsvar stod de kommende uger på endnu en madforgiftning og tre infektioner - men der var ikke noget, der hed at melde sig syg fra arbejde, så det blev kun værre derfra.

- Jeg endte med at være syg i fire måneder. Imens skulle jeg forsøge at spille hovedrollen i en af verdens største tv-serier. Det, der startede som en sygdom i min krop, spredte sig hurtigt til mit hoved. Min søvn forsvandt. Jeg spiste ikke noget. Jeg var blevet et vrag på rekordtid. Alligevel arbejdede jeg 12 timer om dagen fra mandag til fredag og brugte weekenden på at have angst over de nye replikker, jeg skulle lære til om mandagen, fortæller han i interviewet.

LÆS OGSÅ: Malte Ebert forklarer budskabet i EM-sangen

Artiklen fortsætter under billedet...

Alex Høgh Andersen
Alex Høgh Andersen

Efter et par måneder fortalte Alex, der var nede med både stress og angst, en producer om, at han havde det skidt, men der var intet at gøre.

Han nåede efterfølgende så langt ud, at han ikke havde lyst til at være her mere, fortæller han til mediet, og da syntes et spring ud over altanen mere overskuelig end at fortsætte som hidtil.

Det skete dog ikke, og efterfølgende fik skuespilleren en åbenbaring, hvor arbejdet, der var med til at gøre ham syg, pludselig også blev et frirum, samtidig med at enden på optagelserne var nær.

Ingen passede på mig

Han fortæller videre, at selvom han havde optaget 10-11 måneder om året i tre et halvt år, havde han ikke én eneste sygedag.

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører: 'Stormester'-huset totalskadet

Optagelserne sluttede, og med sig hjem tog han en spiseforstyrrelse og en følelse af, at ingen passede på ham, fordi produktionen ikke forstod ham. Derfor var han i tiden efter kun sammen med sin familie og venner, og han opsøgte også en psykolog.

Alex har efterfølgende haft danske roller i blandt andet 'Kald mig far' og 'Skyggen i mit øje'.

LÆS OGSÅ: Katrine Bonde viser kæresten frem

Han har tidligere fortalt, at hele sidste år var ganske turbulent, og her stod den på en langtidssygemelding for skuespilleren.

Det seneste år har han dannet par med skuespillerkollegaen Johanne Milland.

LÆS OGSÅ: Fire 'Vild med dans'-babyer på vej

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Ring til Livslinien på 70 201 201. Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.