Malte Ebert i Breainlots
Malte Ebert i Breainlots

Malte Ebert forklarer budskabet i EM-sangen

Der har ikke været nogen censur fra DBUs side, og det er vigtigt for sangeren.

Efter to uofficielle fodboldsange har Malte Ebert nu endelig lavet den officielle EM-sang, og den topper allerede de danske hitlister. I ugens afsnit af 'Breinholts' gæster sangeren Anders Breinholt og fortæller om hele arbejdet med at lave sangen og det fine budskab.

LÆS OGSÅ: Julia Sofia udskyder bryllup: Vennerne kommer først

- Det er klart, at være den uofficielle er en ret barmhjertig opgave, fordi der ikke er nogen, der har bedt om det. Jeg tænker, at tredje sang må være lykkens gang, og i sidste ende kommer det jo an på slutrunden, forklarer Malte Ebert og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Dolken og Knaldperlen er tilbage: Her går det helt galt

- Jeg har gjort mit, og jeg synes, jeg har lavet en sang, der samler folk. Den fortæller historien om landsholdet fra mit perspektiv - det at vokse op og sidde rundt om en skærm midt i stuen med nogle voksne, der går fuldstændig amok over Brian Laudrup, der scorer et mål, og man ikke helt forstår det.

I sangen følger man udviklingen fra den lille dreng, som selv bliver ramt af fodboldfeberen, og følger landsholdet op gennem tiden.

LÆS OGSÅ: Efter kæmpe renovering: Nikolaj Stokholm flytter hjem igen

Ingen censur i sangen

Som Anders Breinholt også bemærker, så er der dog nogle hårde kanter, hvor man kan fornemme Malte Eberts knivskarpe pen, som blandt andet nævner Nicklas Bendtners anholdelse. Det får værten til at stille spørgsmål til, om der har været nogen censur fra DBUs side.

LÆS OGSÅ: Claes Antonsen omtalt i sexisme-dokumentar: Nu reagerer TV 2

- De har faktisk virkelig været fede at samarbejde med, der har været ret frie tøjler. Og så synes jeg jo, det maler det billede, jeg gerne vil med den her sang: At selvom vi spiller skidt, er mit hjerte stadig rødt og hvidt, og jeg i øvrigt altid har bakket op om landsholdet, lyder det fra sangeren, som tilføjer:

- Da Bendtner blev anholdt, bakkede jeg ham stadig op - jeg syntes stadig, han skulle starte inde, han var vores bedste angriber. Og det er jo ligesom det, jeg prøver at sige med den her sang: Man skal ikke være sådan en landsholdsfan, der skifter med hvor godt det går, man skal støtte dem altid.,