Hjulmand fortryder efter Eriksens kollaps: Skulle have sagt stop

Landstræneren sætter nu flere ord på, hvordan han havde det, da Christian Eriksen pludselig fik hjertestop på banen.

I morgen går fodboldfesten som bekendt løs, når den danske trup spiller sin første EM-kamp med landstræner Kasper Hjulmand i spidsen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Kate viser sig for første gang

Det er nu tre år siden, at Danmark spillede sin første kamp, sidste gang der var EM i 2021. Dengang blev den festlige juniaften i Parken dog vendt på hovedet, da fodbolddrømmene endte i et sandt mareridt.

Det var nemlig her, hvor landsholdsspiller Christian Eriksen efter 43 minutter på banen faldt om med hjertestop for rullende kameraer, hvilket sendte en bølge af chok gennem hele landet.

I det nyeste afsnit af DR-programmet 'En særlig samtale' får Kasper Hjulmand spørgsmålet, hvordan han havde det i det øjeblik, hvor hans spillede kollapsede for øjnene af ham.

- Den måde, han falder på, er jeg sikker på, at der er et eller andet galt, indleder Hjulmand.

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører: 'Stormester'-huset totalskadet

Holdet havde dedikeret adskillige timers træning og tankekapacitet på at forberede sig på at føre de røde og hvide farver hele vejen til tops, men for Hjulmand stod EM-drømmene pludselig på standby.

- Fra det sekund... fra at have været i zonen, og det handler om at vinde, så er fodbold fuldstændig ligegyldigt. Jeg tænker overhovedet ikke på fodbold, forklarer han og fortsætter:

- Jeg har næsten hele mit liv beskæftiget mig med fodbold, og i det år op til har jeg næsten ikke tænkt på andet, end at vi skal vinde mod Finland. Og så er det helt ude af systemet. Det handler kun om, hvordan det går med Christian.

Som Hjulmand flere gang tidligere har slået fast, så fik de efterfølgende to valg: enten kunne de spille kampen færdig med det samme eller den efterfølgende dag klokken 11. De valgte som bekendt at genoptage kampen på aftenen, hvilket Hjulmand fortryder i dag.

- Det, jeg er ærgerlig over selv, og det, som jeg skulle have gjort, var, at jeg skulle have sagt stop. "Spillere, ud i bussen, vi kører hjem". Det havde været det eneste rigtige at gøre. Men jeg gjorde det ikke, og jeg tror, det var den der med, at fratager jeg spillerne deres mulighed for at spille et EM, som var hele deres livsdrøm, forklarer han og fortsætter:

- Jeg var jo selv i chok, så jeg var ikke i stand til at træffe den beslutning. Hvis jeg skulle have gjort det om, havde jeg sagt, "ind i bussen, vi kører"

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne afslører vildt vægttab

Holdet endte da også med at tabe kampen mod Finland, men Hjulmand fik alligevel samling på tropperne, der marcherede hele vejen til semifinalen.

Du kan selv se klippet herunder: