Sarah Dohn taler ud om psykisk voldeligt forhold: Jeg fik angst

Nu sætter hun ord på et giftigt forhold, der førte til, at hun udviklede angst.

Sarah Dohn, der er aktuel i den nye sæson af 'Paradise Hotel', har før talt åbent om, at hun efter en turbulent tid udviklede angst.

LÆS OGSÅ: Saint Clara åbner op om sit forhold til Hugo Helmig: Kæmpede begge hver for sig

I den nyeste episode af 'Marcus og Realitypanelet' åbner hun for første gang op om det svære kapitel, hvor hun var i et usundt forhold.

Til Realityportalen fortæller paradisoen, at forholdet startede med at være godt og kærligt, men langsomt blev hun mere og mere isoleret i relationen.

LÆS OGSÅ: Efter datingrygter: Frida B og Boris tager stort skridt sammen

- Jeg måtte ikke rigtig tage i byen, der var ting, jeg ikke måtte tage på, og der var venner, som jeg ikke måtte se, så jeg blev enormt ensom. Men han var også verbalt grov, så jeg fik vildt dårligt selvværd, og det gjorde også, at jeg ikke fik lyst til at gå ud, fortæller hun og uddyber:

- Han sagde, at jeg var ulækker, fordi jeg i min fortid har været sammen med nogen, som han kendte. Når vi var ude at gå, så kunne han finde på at sige, "vi kan heller ikke gå nogen steder uden at møde nogen, du har været sammen med". Det var virkelig grove ting, mindes hun.

Udviklede angst

Den giftige relation førte ifølge Sarah til, at hun udviklede angst, og hun isolerede sig selv mere og mere.

LÆS OGSÅ: 'De dyre piger'-Sabrina afslører stor beslutning

- Jeg kan tydeligt huske den dag, det startede, hvor jeg fik et angstanfald for første gang. Det var så voldsomt for min krop, fordi det føltes som om, at jeg var fysisk syg. Min krop lukkede fuldstændig ned, men jeg anede ikke, hvad angst var, fortæller hun og uddyber:

LÆS OGSÅ: WHAT! 'Løvens Hule'-stjerne bliver minister

- Jeg aflyste alle mine aftaler, fordi jeg fik det så dårligt, inden jeg skulle afsted, indtil jeg kom til læge, og jeg fandt ud af, at det var angst.

Fakta

Oplever du fysisk eller psykisk vold kan du få hjælp og rådgivning hos 'Lev Uden Vold' på telefon 1888.
Lev Uden Volds nationale hotline tilbyder anonym og gratis telefonisk rådgivning.
Telefonen er åben 24 timer i døgnet året rundt.

Efterfølgende startede Sarah til psykolog, men hun fik det først bedre, da hun kom ud af forholdet.

Fandt modet til at gå

Sarah fortæller, at forholdet i høj grad var præget af psykisk vold, men at det senere også blev fysisk.

LÆS OGSÅ: Kort inden finalen: Nu kan du komme med i 'Robinson'

- Det blev en smule fysisk til sidst. Han slog mig ikke, men det var sådan noget med at holde mig fast. Der var én episode, der blev et vendepunkt for mig, hvor jeg tænkte, "nu må det stoppe", hvor jeg blev smidt ned på et stenbord med ryggen først, fortæller hun og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Jeanette Lagoni afslører bryllups-vanskeligheder

- Jeg kom så meget til skade, at jeg havde svært ved at gå, fordi jeg ramte en nerve, så jeg gik og haltede, mindes hun.

Sarah havde indtil da ikke fortalt nogen om, hvordan forholdet var.

- Jeg holdt det meget for mig selv, også fordi jeg ikke forstod, hvor slemt det var, før jeg var ude at det, men også fordi jeg var lidt flov over, at jeg fandt mig i de ting. Efter episoden med stenbordet åbnede jeg op om til mine søskende, fortæller hun og uddyber:

- Jeg følte, at fordi jeg havde sagt det højt, så fik jeg også styrken til at gå fra ham.

LÆS OGSÅ: Christopher Læssø afslører: Har taget stort skridt med kæresten

Vigtigt at sige højt

I dag er Sarah et godt sted, og selvom hun stadig har angst, påvirker det hende slet ikke i samme grad.

Det var særligt tv-personlighedens nylige oplevelse på 'Paradise Hotel', der har påvirket hende positivt.

LÆS OGSÅ: Stéphanie Surrugue viser kæresten frem for første gang

- Jeg tænkte, at hvis jeg kan det her, så kan jeg alt. Jeg har stadig angst, men jeg har lært at håndtere det, og jeg ved, at det ikke er noget farligt, siger hun og uddyber:

- For mig er det vigtigt at snakke højt om det nu, fordi jeg har taget hul på bylden og fundet ud af, at man ikke skal være bange for at snakke højt om det, og at det er okay at bede om hjælp.

LÆS OGSÅ: 'Paradise Hotel'-Rosa taler ud: Jeg følte mig udenfor

Har du nogle råd, du vil give til andre, der står i samme situation?

- Det bedste råd, jeg kan give, er, at man skal snakke om det, og hvis man ikke tør sige det højt til sine nærmeste, så skal man tage fat på en professionel, der ikke kender en, siger hun og tilføjer:

- Når man er i det, så tænker man, at det nok også er en selv, den er gal med, men det er overhovedet ikke sandheden. Jeg kom ikke selv ud af det, før jeg sagde det højt, fordi jeg først der fik sat andre øjne på situationen.

LÆS OGSÅ: Kold som is: Ivan Pedersen afviser Lecia