Ivan Pedersen
Ivan Pedersen

Kold som is: Ivan Pedersen afviser Lecia

Der er lukket af for en genforening af Laban.

40 år efter de første gang stod på en scene sammen som Laban, åbner Lecia Jønsson, 75, i denne uges HER&NU op for en genforening med Ivan Pedersen, 73.

Men popgruppen, der blev opløst i 1988, bliver ikke gendannet.

Det afviser Ivan Pedersen i en email til HER&NU.

– Alle forsøg på gendannelse af Laban for en turné er kommet fra musikbranche-folk, der gerne ville tjene penge. Jeg har aldrig selv søgt gruppen gendannet og har hver gang afvist forslagene, når de er kommet op fra anden side. Der kommer ingen fremtidige optrædener, skriver Ivan Pedersen i e-mailen efter HER&NU har kontaktet ham for at få en kommentar.

LÆS OGSÅ: Saszeline alene igen: Brylluppet er aflyst

Derudover kan han ikke genkende flere beskrivelser i Lecias nye erindringsbog, "Det´ en hem´lighed", blandt andet at han skulle have sagt nej til at skifte pladeselskab.

Ivan Pedersen og Lecia Jønsson som Laban.
Ivan Pedersen og Lecia Jønsson som Laban.

– Tidspunktet for mødet var efter, Labans album nummer 2 var sendt på markedet. Mødet handlede om en produktion, jeg på det tidspunkt lavede for Polygram med en Aalborg-gruppe, der hed Ritz. Der blev under mødet IKKE fremsat noget ”tilbud” fra Polygram, kun udvist interesse. Den interesse blev straks vekslet til en radikal forhøjelse af vores royaltysats hos EMI, en kontraktændring, som Lecia selv har underskrevet hos selskabet, forklarer Ivan, der heller ikke kan genkende et drama i timerne efter deres sidste koncert.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kronprins Frederiks herretur i Gribskov

– Middagen husker jeg ikke selv, men jeg har interviewet fire af de tilstedeværende, vores normale turné-stab samt to af musikerne i bandet. Ingen af dem kan genkende det mindste af Lecias beskrivelse af incidentet, skriver Ivan, der afslutter sin mail med et svirp.

– Lecias bog hedder ”Det´ en hem´lighed”. Den sang hedder på engelsk: ”It´s a Fantasy!” Det havde nok været en mere dækkende titel.

LÆS OGSÅ: Lecia vil begrave stridsøksen: Klar til Laban-genforening