Saint Clara, aka Clara Toft Simonsen, og Hugo Helmig var fætre og kusiner.
Saint Clara, aka Clara Toft Simonsen, og Hugo Helmig var fætre og kusiner.

Saint Clara åbner op om sit forhold til Hugo Helmig: Kæmpede begge hver for sig

Sangerinden fortæller ærligt om de mange ligheder, der var imellem de to stjerner - og hun ærgrer sig over, at de aldrig snakkede om det.

I dag er det præcis et år siden, at verden måtte sige farvel til 24-årige Hugo Helmig. En af dem, der var tættest på ham, var hans kusine Clara Toft Simonsen, der går under kunstnernavnet Saint Clara, og nu fortæller hun om deres relation og tiden efter Hugos død.

LÆS OGSÅ: Åh nej! Felix Smith dropper værtsrolle

Artiklen fortsætter under videoen...

Det gør hun i podcasten 'Hvem er...' med Pelle Peter Jencel, hvor hun ærligt sætter ord på sit eget og Hugos liv - og hvor meget deres rejser mindede om hinanden.

Både Clara og Hugo udgav deres første albums tilbage i 2018, og de mærkede begge et stort pres på grund af deres velkendte navne, da de pludselig gik fra at være børn til at være popstjerner.

LÆS OGSÅ: Mads Steffensen scorer stort værtsjob

- På meget kort tid blev han rigtig kendt, og så var det som om, at det blev lidt svært at snakke med ham, fortæller Clara, der er niece til Hugos mor, René Toft Simonsen, og fortsætter:

- Men vi snakkede ikke om det, og det kan jeg ærgre mig så vanvittigt meget over i dag.

De fokuserede begge mere på karrierer og mindre på familiesammenkomster, fordi de ville gribe den chance, der opstod.

Var i det sammen

Fakta

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.
Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning på telefon 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05.

Men Hugo var ikke den eneste stjerne, der i ensomhed kæmpede med sit mentale helbred og selvmedicinerede for at slippe væk fra de tunge tanker. Clara kæmpede i årene efter sit gennembrud med stress, angst og selvmordstanker, og hun dulmede det med alkohol.

LÆS OGSÅ: Kold som is: Ivan Pedersen afviser Lecia

Tilbage i 2020 chokerede det alle, da de første artikler om Hugos kokainmisbrug og efterfølgende afvænning ramte, og i podcasten pointerer Pelle Peter Jencel, at der er lighedspunkter mellem Hugo og Claras karrierer og liv.

- Jeg tror ikke, vi var klar over, hvor meget vi havde det til fælles. Jeg tror også, at jeg tænkte, at det var så meget mere ekstremt for Hugo, og det var det, men jeg kunne ikke drage parallellerne. Jeg fattede ikke, at vi var i det her sammen. Hugo så jeg mest, når han havde gode perioder. Når han havde dårlige perioder, trak han sig fra alle, fortæller Clara.

I podcasten fortæller Clara om en oplevelse, hun havde med sin fætter, da de i sommeren 2020 begge blev booket til et tv-program, der skulle erstatte det corona-aflyste Roskilde Festival.

- Vi har samme backstage, Hugo og jeg, og jeg har det bare virkelig dårligt. Og så kan jeg mærke, at jeg bliver virkelig glad, da jeg ser Hugo, og der er nogen, jeg kender. Jeg sidder og græder, så vi får snakket om, at jeg har angst, og det er lort. Jeg får delt et lille stykke af mig selv, og Hugo har det bedre der, så han peptalker mig lidt, "Jeg har været der, jeg kender det", forklarer Clara og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Simon Stenspil om barn nummer to: Klar til kaos

- Jeg ender med at køre med Hugo hjem til Aarhus i stedet for at sove i København. Det var en virkelig god køretur hjem, og vi fik virkelig snakket en masse igennem, og så bliver man håbefuld igen.

Efterfølgende startede snakken noget i Clara, idet hun i trygheden ved at kunne være sig selv fandt noget ro, og efterfølgende fik hun diagnosen ADHD. Det blev et vendepunkt, hvor mange ting gik op for hende, hendes liv pludselig gav mening og alt ændrede sig.

Men i november 2022 - for præcis et år siden - blev hendes familie ramt af en tragedie.

- Jeg er i studiet. Jeg har session, og så skriver min tvilling til mig ud af det blå, "Jeg elsker dig", og så tænker jeg, "Hvem er død?", fortæller Clara og fortsætter:

- Det var en virkelig mærkelig uge, for der var ingen, der vidste, at Hugo var død.

LÆS OGSÅ: Jasmin og Mika afslører babyens køn

Skrev sang til Hugos forældre

Efter det umiddelbare chok havde lagt sig, måtte Clara videre med sit liv, men hun kunne alligevel ikke slippe sorgen og tankerne om Hugo.

- Et par dage efter begravelsen fløj jeg til Stockholm, fordi jeg havde sessions, og jeg tænkte, jeg ville holde mig selv i gang, så jeg ikke tænkte for meget over det, og det gjorde jeg så alligevel, for så skrev jeg sangen 'Boys don't cry', som handler om Hugo. Jeg skrev den ikke med intentionen om at udgive den. Det var en sang, jeg skrev til René og Thomas. Det var ikke meningen, den skulle mere end det.

LÆS OGSÅ: Stéphanie Surrugue viser kæresten frem for første gang

Men da Clara så skulle planlægge sin festivalturne, manglede der en sang på setlisten og et navn på festivalplakaterne.

- Jeg ender med at tage den med, fordi jeg bliver enig med mig selv om, at så har jeg et stykke af ham med, og så er det lidt, som om han er med på festivalerne og bliver ved med at eksistere et sted i universet.

Første gang, hun skulle synge den rørende sang, blev på Roskilde Festival.

- Da jeg nåede til den sang i settet, måtte jeg tage noget vand og trække vejret. Jeg tog en pause og sagde ikke noget, og alle blev stille. Så begyndte jeg at formulere i mikrofonen, at jeg havde skrevet den til Hugo, og så begyndte jeg bare at græde. Jeg har aldrig skulle spille en sang, hvor der blev klappet så meget, før jeg skulle i gang. Og de klappede jo for Hugo, fortæller hun og fortsætter:

- Alle stod og græd, mens jeg sang. Mine veninder, mine danser, mit band stod og hulkede. Alle stod med deres lys på telefonen. Der var så mange ting, der bare ramte mig der. Der blev jeg virkelig styret af mine følelser. Det er den vildeste oplevelse, jeg nogensinde har haft.

LÆS OGSÅ: Saszeline alene igen: Brylluppet er aflyst

I dag har Clara udgivet sangen, så alle kan lytte til de hjerteskærende linjer.

- Den handler om ham, men den handler jo også om alle de mennesker, der har mistet nogen, afslutter hun.

LÆS OGSÅ: 'De dyre piger'-Sabrina afslører stor beslutning

Du kan selv se Claras optræden fra Roskilde Festival herunder: