Sådan bliver du castet til 'Den store bagedyst'

Det handler ikke kun om kager, når der castes til 'Den store bagedyst'.

Der er hvert år hård konkurrence om at komme med i bageteltet, når 'Den store bagedyst' løber af stablen.

LÆS OGSÅ: Skandale inden 'Vild med dans': Sarah Grünewald ramt af sygdom

Ud af flere hundrede ansøgere udvælges først 240 potentielle deltagere i første runde af casting. Ifølge 'Bogen om Den store bagedyst' tager første runde seks dage, hvor alle de udvalgte ansøgere er delt op på hold af 40 mennesker per dag.

I løbet af de seks dage skal hver ansøger fremvise en kage, de selv har bagt, og der tages et billede af ansøgeren og dennes kage. Derefter skal hver ansøger præsentere sig selv, og nogle vælger at fortælle en personlig historie om dem selv.

Denne præsentation bruger casterne til at få en fornemmelse af, hvem af ansøgerne, der kan fungere godt på kamera, og hvem der har en personlighed, som seerne i sidste ende kan sympatisere og identificere sig med.

LÆS OGSÅ: SE DE VILDE BILLEDER: 'Paradise Hotel'-premieren stak af

Næste runde

Mellem 40 og 60 ansøgere tages derefter i betragtning til at fortsætte til næste runde. Ud af disse bliver 24 udvalg, som skal med til den afsluttende casting. Her skal de 24 ansøgere prøve kræfter med at bage i deltagerkøkkenerne mens kameraerne suser om ørene på dem. Der går også en dommer rundt mellem bordene og taler med deltagerne imens.

LÆS OGSÅ: Boris Hiort sætter ord på bruddet

Det er for at teste, om ansøgerne kan holde til det pres, der er under optagelserne, og for at se, om de kan fortælle om deres proces og snakke med de andre deltagere, mens de bager.

Produktionen er ofte sikre på de første seks eller syv deltagere allerede før sidste runde, og derfor bruges test-bagningen til at fastlægge de resterende fire eller tre deltagere.

Selv om man kan mistænke, at der er et sæt retningslinjer for, hvem der udvælges i forhold til eksempelvis køn, alder eller etnicitet, så er det ikke tilfældet.

LÆS OGSÅ: Leos sidste tid blev dyr: Sussi mistede en halv million

Produktionen forsøger så vidt muligt at vælge forskellige typer af deltagere, men det kommer ikke ansøgerne til gode, at der skal være et bestemt antal mænd eller lignende. Her vælges, hvem der er bedst til at bage, og hvem der har personligheden til at deltage i et program som 'Den store bagedyst'.

LÆS OGSÅ: Stig Rossen stopper med musicals: Klar til nyt kapitel