Ærlige Thomas: Det var ren overlevelse

Thomas Berg var igennem en meget svær tid, da han forlod Jehovas vidner.

Thomas Berg bagte sig ind i seernes hjerter, da han i denne sæson af 'Den store bagedyst' indtog teltet med charme og lækkert hår.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-stjerne vinder fornem pris

Med hans 'The dude' persona og store hjerte blev Thomas hurtigt en seer-farvorit, og landets kærlighed og varme modtagelse er noget, som Thomas uden tvivl har kunnet mærke.

Det er ikke mere end to år siden, at Thomas var igennem det, han selv beskriver som en meget mørk tid, da han besluttede at lade sig skille fra sin hustru og derved blev udstødt af Jehovas Vidner. Dermed var det ikke kun forholdet til sin hustru, som han måtte sige farvel til, men også alt det, han kendte og havde nært.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Kemal langer ud: Hun skulle have vundet

Thomas fortæller, at det i kristne samfund er meget normalt at blive gift tidligt, da man ikke må hverken bo sammen med andre eller have sex før ægteskabet. Derfor blev Thomas gift som 22-årig, og han fik to døtre med sin hustru.

En af de svære ting i ægteskabet var, at hverken Thomas eller hans hustru havde erfaring som kærester før, hvilket betød, at ægteskabet var deres første oplevelse af at indgå i en tosomhed.

- Alene det, at man ikke har nogen referenceramme for, hvordan det kunne være eller burde være, eller hvad der egentlig er rigtigt og forkert i sådan et forhold, er meget svært at forholde sig til, fordi man ikke rigtigt har prøvet det før, fortæller Thomas i podcasten 'Tungdom' fra Alt for damerne.

Skilsmissen

Efter 13 års ægteskab voksede parret fra hinanden, og de besluttede at gå fra hinanden. I en periode på 1,5 år kæmpede de for forholdet og for at finde ud af det sammen, men i sidste ende var der ikke mere at gøre. Det var en enormt opslidende proces, som til sidst efterlod Thomas i laser.

LÆS OGSÅ: Friede til Reality Awards: Nu skal de giftes

- Så sidder man jo, som de fleste andre, der har prøvet at blive skilt. Du er pludselig alene, fordi man pludselig ikke har sin partner, og man mister også sine børn halvdelen af tiden. Det i sig selv var et kæmpe slag, at man synes, man har fejlet i ens liv, og at man ikke har kunne få noget til at fungere, som man skulle få til at fungere. Der er også nogle børn, som man i virkeligheden føler, man har svigtet, fortæller Thomas.

Som følge af skilsmissen blev Thomas udelukket af kirken, hvor han oven i brudet mistede sine venner og alt det, han var vokset op med.

- Det er jo en 360 graders vending. Det er ens livsgrundlag og alt, man er vokset op med og har troet på, som man har bygget hele sit liv på. Det var en meget sort periode. Det var ren overlevelse.

Den anden side

Thomas tog alle midler i brug, for at finde en løsning og finde ro i sit liv, og han endte med at finde et online fælleskab for mennesker, der havde oplevet det samme som ham. Han rejste til USA, hvor han mødte andre, der kunne relatere til hans kamp og vidste, hvad han gik igennem. I den sammenhørighed var han ikke alene.

Efter et års tid løb Thomas ind i en sød pige, som endte med at blive hans kæreste. Forholdet til hende endte med at være en del af hans redning, da han pludselig fandt en glæde og kærlighed i sit liv igen. Som led i hans overlevelsesproces genopbyggede Thomas sit netværk men venner uden for kirken, som han havde mistet kontakten med, og stille og roligt vendte han tilbage til et liv, han kunne finde ro i.

LÆS OGSÅ: Blachman overrasker: Skifter branche

At være med i 'Den store bagedyst' har også været med til at bygge Thomas op fra grunden. Han har gået det meste af sit liv og følt, at han var lidt udenfor både i skolen, samfundet og kirken, og derfor var det noget af en oplevelse at blive omfavnet af hele Danmark fra den ene dag til den anden.

- Pludseligt at blive eksponeret for hele Danmark, og at der så er så mange, som giver udtryk for, at man er nice, det er ret fantastisk, fortæller Thomas.

LÆS OGSÅ: WOW: Det har 'Nybyggerne'-parrene lært om parforholdet

Du kan høre hele Thomas' historie i podcasten HER.