Stig Rossen stopper med musicals: Klar til nyt kapitel

Den 61-årige skuespiller har lagt en ny karriereplan.

Siden det internationale gennembrud i 1990 med hovedrollen som Jean Valjean i 'Les Misérables' på Palace Theatre i London, har Stig Rossen været en af Danmarks absolut førende musicalstjerner.

LÆS OGSÅ: Store stjerner tilbage i 'Vild med dans'

Gennem mere end tre årtier har han markeret sig med fremtrædende roller i opsætninger som blandt andet 'Chess', 'Atlantis', 'Jesus Christ Superstar', 'Spamalot' og 'Sweeney Todd'.

Men det er snart et afsluttet kapitel, da den 61-årige skuespiller har besluttet, at rollerne som kongen og chefen for modehuset i 'Askepot - The Musical', der får premiere i Tivolis Koncertsal torsdag den 7. marts 2024, bliver hans absolut sidste musicalroller.

- Jeg stopper ikke karrieren men blot den del, der er musicals. Jeg føler, jeg har prøvet alt, og når jeg får lov at stoppe med en nyskrevet musical med musik af Rasmus Seebach, så det føles helt rigtigt. Selvfølgelig er det på en måde vemodigt, men jeg er også sindssygt glad fordi jeg får mere tid til at fokusere på noget andet, fortæller Stig Rossen til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Kærligheden brast for 'Bachelor'-stjerne

Rossen, der sang sig ind i danskernes hjerter med "Vi danser rock og rul" ved Melodi Grand Prix'et i 1988, er uddannet fra den prestigefulde Guildhall School of Music and Drama i London i 1990, hvor Daniel Craig gik et år under ham.

Samme år blev Stig hyret til koret i "Les Misérables", og efter blot tre måneder fik han tilbudt hovedrollen, som han endte med at spille mere end 1.500 gange. Det sendte ham ud på det musicalspor, som nu runder af.

LÆS OGSÅ: Nu sker det: Kaspar og Lambang bliver forældre igen

Film og tv

Nu vil Rossen tilbage til grundessensen af sin engelske skuespilleruddannelse og fokusere på tv- og filmroller.

- Jeg får min filmdebut i Zentropa-produktion næste år. Det er en lille rolle, og jeg skal ikke synge, siger han og ler hjerteligt. For musik og koncerter er stadig en stor del af hans karriere. Rossen har et travlt program hele november og december, hvor han både skal ud og spille Bamse-hits med Stig & Vennerne og for 29. år i træk give en lang række julekoncerter.

- Jeg kunne bare mærke, det at sidde på et film set, tændte mig som skuespiller på en måde, Jeg ikke har mærket længe. Jeg har siden "Atlantis" forrige år haft lyst til igen at spille skuespil, der ikke er musical. Så hvis jeg har 20 gode år tilbage af min karriere, vil jeg fokusere på det, jeg er uddannet til, nemlig at spille skuespil, slutter Stig Rossen.

LÆS OGSÅ: Kølige 'Robinson'-Nicole: Jeg kom kun for én ting

Stig Rossen som kongen i "Askepot - The Musical".
Stig Rossen som kongen i "Askepot - The Musical".