'Bagedyst'-vinder afslører: Det har krævet mange penge

Det er bestemt ikke gratis at vinde 'Den store bagedyst'.

Efter ni ugers kamp med chokolade, glaze og mousse hver lørdag aften stod der i sidste ende én bager tilbage på toppen af kransekagen.

LÆS OGSÅ: Christopher Læssø afslører: Har taget stort skridt med kæresten

- Jeg er sindssygt stolt af mig selv. Det har været den vildeste oplevelse at være med, lyder det fra Terese, der i sidste ende løb med sejren.

Foruden Tereses kulinariske kunnen og hendes ihærdige viljestyrke, så lægger hun ikke skjul på, at sejren i Bagedysten har kostet hende meget tid og mange penge.

LÆS OGSÅ: Saszeline alene igen: Brylluppet er aflyst

– Det har krævet rigtig mange penge, fordi jeg er én, der gerne vil have det helt rigtige udstyr, derudover har jeg også brugt rigtig meget ferie, mens optagelserne stod på. Men sådan er jeg. For mig er det alt eller intet, når jeg går ind i noget, forklarer hun.

Brugte ekstra hjælpemidler i 'Bagedysten'

Terese har en baggrund i digital design og informationsvidenskab fra Aarhus Universitet, og det var en drøm, der blev til virkelighed, da hun fik kombineret passionen for teknologi med interessen i kunst i form af et job på museum Trapholt.

LÆS OGSÅ: Har du undret dig? Derfor kan ‘Den store bagedyst’ slække på hygiejnen

Krydsfeltet mellem kunst og teknologi kom også til udtryk i ”Bagedysten”, hvor Terese brugte AI-teknologi som en kreativ sparringspartner, der hjalp hende med at idéudvikle udformningen af de forskellige kager.

– I stedet for at tænke, at kunstig intelligens kommer til at overtage verden, så kan man i stedet finde ud af, hvordan man fornuftigt kan bruge det i sin hverdag, siger bagetalentet.

LÆS OGSÅ: Dét vidste du ikke om 'Den store bagedyst'

Den store sejr blev selvfølgelig foreviget med en tatovering til samlingen.

- 12 har altid været mit lykketal. Jeg er født den 12, og man bruger ofte 12 i kunsten. Oveni var det sæson 12 af Bagedysten, som jeg endte med at vinde, smiler Terese.