Har du undret dig? Derfor kan ‘Den store bagedyst’ slække på hygiejnen

Neglelak, ringe og løst hår. Hygiejnekravene er ikke høje i DR-programmet.

Er du en af de seere, der har undret dig over, hvad kravene til hygiejnen i 'Den store bagedyst' er, så har vi svaret her.

LÆS OGSÅ: Nicolas Bro på vandvognen: Druk var tæt på at koste ægteskabet

Flere af HER&NUs læsere har undret sig over, at deltagerne i DR-programmet må have ringe og neglelak på, mens der heller ikke er krav om, at håret er sat op.

Ifølge Eva Kvist, der er programansvarlig på 'Den store bagedyst', er der en naturlig forklaring.

- Deltagerne er amatør-bagere og deres brød og kager serveres kun for deltagere på produktionen. Det er hverken en restaurant eller et industri-køkken, men et tv-program. Deltagerne bliver derfor opfordret til at bage, som de ville gøre derhjemme, fortæller Eva og tilføjer:

- Der er naturligvis fokus på håndvask og god hygiejne, men ingen krav om at dække håret til eller tage smykker af, hvis man ikke normalt gør det i sit eget køkken. Samtidig ønsker både deltagerne og produktionen også at give de mange seere en god tv-oplevelse lørdag aften, hvor alle gerne vil se flottest mulige ud. Det er en balance, at ramme rigtigt her, men vi har konstant fokus på det i programmerne.

LÆS OGSÅ: Kaspar og Lambang afslører lillebrors navn: Betyder elver-kriger

Dog pointerer Eva, at hygiejne er et fokus i 'Den store bagedyst'.

- Der er stor fokus på hygiejnen både hvad angår rengøring i teltet mellem opgaverne og hos deltagerne med håndvask, afspritning mv. Og vi har aldrig i programmets historie oplevet, at der har været sygdom eller mistanke om sygdom på grund af bakterier eller problematisk hygiejne, fortæller Eva Kvist til fortsat til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Efter stor mystik: Sus Wilkins deler billede med Bendtner