Dét vidste du ikke om 'Den store bagedyst'

Der foregår meget bag kameraret, når 'Den store bagedyst' skal i kassen.

Macaroons, mousse og marengs lander hver uge på bordet foran dommerne.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen gør det igen: Bestil nu

Men der skal en del mere til end lækkert bagværk for at stable et program på benene.

I 'Bogen om Den store bagedyst' afsløres en perlerække af sjove ting, som sker bag kameraerne. Her har vi samlet et par, som du måske ikke vidste i forvejen.

LÆS OGSÅ: Sofie Torp har ondt af de kollegaer, der er børn af store skuespillere

Frostgrader

Optagelserne til programmet går allerede i gang tidligt på foråret. Derfor er der ofte ret koldt i teltet, og deltagerne må pakke sig ind. Ofte har de langt undertøj på under de flotte sommerkjoler, da der ellers er for koldt. Sådan bevarer programmet sin sommerstemning, trods de kolde temperaturer.

LÆS OGSÅ: Jacob Hauberg Lohmann i topform: Trænede med soldater

Sukker, smør og æg

Der skal selvfølgelig byggesten til deltagernes mesterværker i form af store mængder råvare. I 2017 blev der brugt 24 kilo saltet smør, 522 hele æg, 83 liter piskefløde, 142 kilo sukker, 72 kilo mel i løbet af programmet.

Titlen

Da 'Den store bagedyst' kom på tegnebrættet her i Danmark, var der to mulige kandidater til titlen på programmet. Hvis programmet ikke hed 'Den store bagedyst', så kunne det snildt have heddet 'Hele Danmark bager'.

LÆS OGSÅ: Efter sønnens død: Familien testes for hjertesygdom

'El Gran Pastelero'

Danmark er det land, hvor flest indbyggere følger med i 'Den store bagedyst', men programmet har 40 fætre og kusiner rundt omkring i verden. I Mexico hedder programmet 'El Gran Pastelero', som betyder 'Den store konditor', og i Finland hedder det 'Koko Suomi Leipoo', som betyder 'Hele Finland bager'.

LÆS OGSÅ: Umut og Johanne åbner op om bryllupsplaner

Hvor bliver kagen af?

Det er selvfølgelig ikke kun deltagere, dommere og vært, der bevæger sig rundt i teltet, når udfordringerne sættes i gang. Der skal være styr på både lyd, billeder og lys, og der er også stylister og runnere, som får hele produktionen til at forløbe sig gnidningsfrit.

Fra produktionen er der omtrent 20 mennesker bag kameraerne, og det er i deres maver, deltagernes kager forsvinder hen efter bedømmelserne.

50 timers optagelser

Mette Saks har været klipper på programmet siden sæson tre, og hun bruger seks uger per episode på klipning, når hun skal sætte programmet sammen.

- Der bliver optaget 50 timers råmateriale til et program på 58 minutter. Grunden til, at der bliver filmet så meget, er, at vi jo ikke ved, hvad i fortællingen, der bliver vigtigt, før kagerne er færdige, fortæller hun i 'Bogen om Den store bagedyst'.

Mette lægger også vægt på, at der ikke bliver snydt med tiden i klipningen. Selvom der godt kan fifles med et par minutter, for at gøre afgørelsen mere spændende, så skal klipningen stadig være tro mod, hvad der skete i virkeligheden.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-Morten afslører: Dater gammel flamme