Sådan bedømmes deltagerne i 'Sommerdrømme'

Har du siddet og grublet over, hvordan dommerne Camilla Kjems og Patrick Bentsen blandt andet bedømmer deltagerne bag kameraet i boligprogrammet 'Sommerdrømme'? Få svaret her.

Alt fra løse terrassebrædder, fravær af nips og sager til et solidt helhedsindtryk er nogle af de ting dommerne Camilla Kjems og Patrick Bentsen fra afsnit til afsnit støder på i boligprogrammet 'Sommerdrømme', hvor de bedømmer de fire makkerpar, der istandsætter og indretter et sommerhus hver, de kan vinde.

LÆS OGSÅ: Blachman afbryder interview: Har særligt råd

Men når dommerne bedømmer deltagernes håndværksmæssige præsentationer, handler det ikke kun om den rene smagssag. Den nye meddommer Patrick fortæller mere om processen bag kameraet til HER&NU.

- Det går hurtigt. Vi har et ark, vi giver karakter ud fra. Produktionen har givet nogle felter, som vi skal bedømme ud fra. Det kan være en retfærdig måde at finde vinderen på, hvor point bliver lagt til side, fortæller han og fortsætter:

- Det var nogle vildt søde amatørbyggere, vi vurderede i 'Sommerdrømme'. Nogle af stederne var det også sådan, hvor man tænkte "Hvad fanden er det, de har lavet? Hvordan kan jeg sige det?" Nogle gange valgte jeg ikke at sige noget, fortæller Patrick muntert og med et glimt i øjet.

Ganske lidt med deltagerne at gøre

Under optagelserne til programmet har dommerne heller ikke meget med deltagerne at gøre. Det uddyber Patrick også årsagen bag.

LÆS OGSÅ: ‘Sommerdrømme’-par efter nederlag: Rejser sig igen

- De kan jo vinde en stor præmie. Derfor er det begrænset, hvor meget vi ses med dem under optagelserne. Vi er nødt til ikke at være 'farvet' og kunne lide nogen bedre end andre, så der holder vi os for os selv. Det var sjovt, da vi så havde fundet vinderen. Der kunne vi slå os lidt løs, fortæller han til HER&NU og fortsætter:

- Det fede ved at se det på fjernsynet er, at man finder ud af, hvem der har bygget hvad, og hvordan de er kommet frem til det? Jeg ser jo ikke, hvor meget de har sovet, eller hvor meget de har knoklet.

LÆS OGSÅ: ‘Sommerdrømme’-par efter nederlag: Rejser sig igen

Boligprogrammet 'Sommerdrømme' kan ses om onsdagen klokken 20:00 på TV2 og TV2 Play.