Knytter bånd med svigerfar: Voksede op uden far

– Vi har fået et minde for livet sammen, og vi har lært hinanden at kende på en helt ny måde. Jeg sætter virkelig meget pris på Jan, fortæller Alex til HER&NU.

Da 38-årige Alexander Norre Toulaev fra 'Sommerdrømme' var to år gammel, så han sin far for sidste gang.

Sammen med sin mor og sine to brødre flyttede han nemlig fra Kasakhstan, hvor familien boede, til Rusland, hvor deres mor var fra.

– Mine forældre blev skilt, da deres ægteskab ikke fungerede. Min far blev i Kasakhstan, hans hjemland. Vi havde, så vidt jeg ved, en smule kontakt med ham efterfølgende, men det ebbede ud med årene, og senere hen fik han også en anden familie, fortæller Alex til HER&NU.

Alex endte med at bo i Rusland med sin mor og sine brødre i otte år. Livet i Rusland var dog langt fra en dans på roser for en enlig mor, og i 1995 flyttede familien til Danmark.

– Da jeg var 10 år, fandt min mor en mand i Danmark, og efter et par besøg valgte hun, at vi skulle pakke vores ting og flytte hertil. Hun ønskede den bedste fremtid for os, og det var ikke i Rusland.

LÆS OGSÅ: Seks måneder efter 'Vild med dans': Özlem kæmper stadig med smerterne

Ingen faderfigur

I Danmark startede familien på en frisk – dog uden den danske mand. Forholdet til ham varede nemlig ikke længe.

– Min mor har aldrig haft langvarige forhold, så jeg har aldrig haft en faderfigur, som har introduceret mig for de der maskuline ting. Jeg har altid spejlet mig i min mor, og hun har været min klippe, forklarer Alex og fortæller, at den manglende faderfigur var en af grundene til, at han meldte sig til 'Sommerdrømme' med sin svigerfar.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Måtte gemme sig efter sejren

– Min kone, Kirstine, sagde til mig, at jeg skulle ringe til min svigerfar, Jan, og høre, om han ikke ville være med. Jeg tror, hun håbede på, at jeg ville få en tættere relation til Jan ved at være med i programmet. Min mor er også gået bort i dag, så jeg har ikke selv så meget familie i Danmark.

Alex ringede til sin 64-årige svigerfar, Jan Nielsen, og til hans store overraskelse lød der et rungende ”JA” i den anden ende af røret. I dag har svigerfar og svigersøn, som Kirstine håbede, fået et tættere bånd.

– Vi har fået et minde for livet sammen, og vi har lært hinanden at kende på en helt ny måde. Jeg sætter virkelig meget pris på Jan, fortæller Alex, som har lært en masse håndværkertricks af sin svigerfar på de syv uger, som optagelserne til 'Sommerdrømme' varede.

LÆS OGSÅ: Efter 20 år som skeløjet: Heino overvejer operation

Far og søn

I fremtiden vil Alex også give den viden og erfaring, som han har fået af Jan, videre til sine børn. Sammen med Kirstine har Alex i dag datteren Sommer på to år, og så venter parret deres andet barn sammen.

– Vi skal have en dreng til september. Det er lidt angstprovokerende, for så skal jeg indgå i den der far og søn-relation, hvilket jeg aldrig har prøvet, fortæller Alex og fortsætter:

– Jeg gør mit bedste, og mine børn kommer til at få alt den kærlighed, som jeg kan give dem. Derudover skal de selvfølgelig lære at slå søm i og sætte ting i vater. Det kan morfar Jan også komme forbi og hjælpe med.

Du kan følge svigerfar og svigersøns kamp for at vinde et sommerhus i 'Sommerdrømme' hver tirsdag klokken 20.00 på TV 2.

LÆS OGSÅ: Olivia Salo deler nye detaljer om graviditeten: Ekstra hårdt

Alex prikkede til Jans datter Kirstine, 32, på Facebook, da han syntes, at hun så sød ud. I dag er parret gift og har bolig, bil og barn.
Alex prikkede til Jans datter Kirstine, 32, på Facebook, da han syntes, at hun så sød ud. I dag er parret gift og har bolig, bil og barn.