’Sommerdrømme’ er tilbage: Her er de fire par

Onsdag den 8. marts er det igen tid til at smøge ærmerne op og dykke ned i spændende indretningstendenser, når endnu en sæson af ’Sommerdrømme’ får premiere.

Når fjerde sæson af 'Sommerdrømme' lige om lidt løber over skærmen, bliver det som noget nyt med Lene Beier i værtsrollen. Den garvede vært skal i stedet for Pelle Emil Hebsgaard styre slagets gang, når fire par skal dyste om at vinde et sommerhus til en værdi af tre millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Deltagere raser over 'Sommerdrømme'-vindere: Skævvridning af konkurrencen

I dette års sæson befinder husene sig på idylliske Nordfyn, og i otte programmer skal de fire modige par med 300.000 kroner forvandle et nyt Skanlux-hus til deres helt egen drøm af et sommerhus.

Lene Beier (Foto: Lars E. Andreasen/TV 2)
Lene Beier (Foto: Lars E. Andreasen/TV 2)

Hver uge inviterer Lene Beier parrene ud til en 'sommerdyst', hvor de har mulighed for at vinde en ekstra time at arbejde i. I sommerdysterne skal der blandt andet både malkes køer og laves fynsk rygeost.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Fie Laursen fra Spanien

Som kyndigt dommerpar er indretningsekspert Camilla Kjems og tømrermester Patrick Bentsen, der hver uge skal bedømme de enkelte rum. Det par, der har lavet det bedste og mest personlige rum, vinder ugeopgaven og 10.000 kroner til at shoppe for i skuret.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at se kreative skills. Jeg foventer jo, at man kan lidt på fodpaneler, lister og så videre. Det er lidt standard. Jeg er megaspændt og håber, at jeg kan blive positivt overrasket, lyder det fra Patrick.

LÆS OGSÅ: Linse Kesslers sidste farvel: Far er død

Den garvede tømrermester er ny i dommer-duoen, mens Camilla Kjems har været med fra start. Som tidligere chefredaktør for magasinerne Femina og Indret har hun store forventninger til deltagernes kreativitet og indretning i år.

- Dét, jeg glæder mig til at se rigtig meget af i år, det er personlighed. Jeg elsker at se en sjæl folde sig ud i et rum, siger Camilla Kjems.

LÆS OGSÅ: Anders og Lene står frem: Kampen for vores søn

Indretningsekspert Camilla Kjems og tømrermester Patrick Bentsen og vært Lene Beier (Foto: Simon Grossert Linnemann/TV 2)
Indretningsekspert Camilla Kjems og tømrermester Patrick Bentsen og vært Lene Beier (Foto: Simon Grossert Linnemann/TV 2)

Katrine og Rasmus - naboer og venner

Katrine (27) og Rasmus (26) er naboer og venner og bor i Aarhus. Katrine er grafisk designer og uddannet fotograf, og Rasmus er restaurantchef. De ønsker sig et sted, hvor de kan koble af, og hvor de kan samle venner og familie.

Stilen er 'farmors kolonihavehus blandet med afrikansk kultur og Nørrebro-hipster'. Rasmus kan godt lide rene linjer, mens Katrine er til stærke farver og mange ting. Rasmus siger, at han bliver gjort arveløs, hvis han ikke kan bygge en terrasse, for han kommer fra en håndværkerfamilie. Katrine er vant til at bygge sammen med sin familie.

LÆS OGSÅ: Sara Maria Franch-Mærkedahl stopper hos TV 2

Katrine og Rasmus fra 'Sommerdrømme'.(Foto: Lars E. Andreasen/TV 2)
Katrine og Rasmus fra 'Sommerdrømme'.(Foto: Lars E. Andreasen/TV 2)

Maria og Martin – kærester

Maria (40) og Martin (47) er kærester. Martin er uddannet elektriker og har et firma, der sælger lamper til elektrikere. Og så er han far til to store piger på 16 og 20 år. Maria arbejder som kultur- og fritidsformidler og er mor til to piger på 9 og 12 år.

Martin og Maria mødte hinanden for fem år siden i et band, hvor Maria sang kor. De bor i et rækkehus og drømmer om et sommerhus med plads til deres fire børn - et sted, hvor de kan tage væk og fordybe sig i musikken.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Kristoffer om makeup: Det har været en stor drøm

Stilen er diner/rockabilly fra 50'erne og 60'erne med neonskilte og Hawaii-blomster. Martin har bygget hus med sin eks-kone, så han har en del erfaring, og Martin og Maria har sat deres rækkehus i stand og indrettet det i diner-stilen.

Maria og Martin i 'Sommerdrømme'.(Foto: Lars E. Andreasen/TV 2)
Maria og Martin i 'Sommerdrømme'.(Foto: Lars E. Andreasen/TV 2)

Steffen og Jeppe – barndomsvenner

Steffen (28) og Jeppe (28) er venner og har været det siden folkeskolen. De er begge skolelærere, i fritiden dyrker de crossfit, spiller golf og fodbold, og så går de meget op i udeliv, design og madlavning. De har en stor drøm om et fælles sommerhus, som de kan dele med venner og senere med fremtidige familier.

LÆS OGSÅ: WOW: Elvira i vild forvandling

Deres stil er personlighed, glæde og modige valg. Gerne hjemmedesignede og hjemmebyggede møbler, mønstrede stoffer og farvestrålende fliser. De går ind for genbrug og funktionalitet.

De har begge hjulpet, når deres forældre har renoveret hus. Jeppe har lært diverse håndværk af sin far og har renoveret sin egen lejlighed. Steffen kan også håndtere en boremaskine og en fukssvans. Når det kommer til farvevalg, er det Jeppe, der tager teten, da Steffen er farveblind.

Steffen og Jeppe i 'Sommerdrømme'.(Foto: Mikael Rieck/TV 2)
Steffen og Jeppe i 'Sommerdrømme'.(Foto: Mikael Rieck/TV 2)

Kien og Clara - far og datter

Kien (47) og Clara (19) er far og datter. Kien arbejder som it-manager, og Clara har et sabbatår. Når de er sammen, er der god stemning og latter, og Clara mener, at 'far fikser alt'. Kien er perfektionist og en arbejdshest.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-vindere afslører: Sådan deler vi huset

De drømmer om at få et sted, der er deres sammen - også når Clara en dag flytter hjemmefra. Deres stil er nordisk/asiatisk blandet med lidt farve. Her skal være balance, harmoni og zen. Det skal helst være vedligeholdelsesfrit og bygget ud fra kinesisk filosofi: træ, ild, jord, vand og metal. Bæredygtighed og genbrug har også været vigtigt i processen.

Kien har renoveret en del på sit eget hus, mens Claras styrke ligger i det kreative og indretningsmæssige.

Kien og Clara i 'Sommerdrømme'.(Foto: Mikael Rieck/TV 2)
Kien og Clara i 'Sommerdrømme'.(Foto: Mikael Rieck/TV 2)

Sæson 4 af 'Sommerdrømme' kan ses på TV2 PLAY fra onsdag 1. marts og på TV 2 onsdag 8. marts.