‘Landmand’ Jens tvunget til stor beslutning: Jeg er ked af det

Jens Bagger har svært ved at tage valget, men snart bliver han nødt til det.

Jens Bagger, 64, er tredje generation på gården i Auning, som har været i familiens hænder siden 1916, og selvom han helst så gården fortsætte, så har han indset, han bliver sidste landmand på gården.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-par i babylykke

Jens har tre børn fra et tidligere ægteskab, men det ligger ikke i kortene, at de skal gå i fars fodspor.

LÆS OGSÅ: Linea om svær beslutning: Derfor skulle Jens hjem

– Det har til dels noget at gøre med, at de har været delebørn, eller hvad man kalder det, fortæller Jens, der også droslede ned som aktiv landmand i 2005, da han blev skilt.

LÆS OGSÅ: WHAT: 'Gift ved første blik'-deltager kom med på falderebet

– Det passede altid med, at den uge, jeg skulle i marken, der var børnene her, og så skulle man jo lave lektier og mad. Som landmand er man jo vant til at tage lange dage, når vejret er til det, men det duer ikke. Så det endte med, at jeg havde dårlig samvittighed, uanset næsten hvilken uge det var, fortæller Jens.

Jens følte sig ikke selv tvunget til at blive landmand, men med to søstre lå det bare i kortene, at det var ham, der skulle overtage gården. Han ønsker dog ikke selv at presse sin søn til det.

LÆS OGSÅ: Melvin afslører STOR nyhed

– Knægten har godt nok været på højskole, og der fulgte han et fag, der hed fra jord til bord, så han har en lille smule interesse, men han er jo ikke landmandsorienteret. Han læser medicin, og det er nok også bedst sådan, fortæller Jens, der godt kan blive ked af det ved tanken om, at han en dag må sælge gården.

– Nu hvor jeg tænker på det, kan jeg godt mærke, det gør mig lidt ked af det. Jeg kan jo godt mærke, at jeg ikke kan blive ved med at være her. Det havde da været lidt sjovt, hvis gården kunne blive i familien.

LÆS OGSÅ: WHAT! Bejler gør stort comeback i 'Landmand søger kærlighed'

Artiklen fortsætter under billedet.

Interview med Jens fra 'Landmand søger kærlighed' 2023
Interview med Jens fra "Landmand søger kærlighed" 2023

Beslutning om tre år

Jens har i dag lejet alle sine hektar ud, og når udlejligsperioden om tre år ophører, skal han beslutte, hvad der skal ske med gården.

LÆS OGSÅ: Uhh! Morten Kjeldgaard afslører nyt projekt

– Så skal jeg ligesom træde tilbage og tage stilling. Om jeg vil blive, eller om jeg vil forpagte jorden ud igen i fem år, fortæller Jens, der er bekymret for, hvad sælger vil gøre med gården.

– Man kan jo nogle gange få den tanke, at så bliver den bare solgt til sammenlægning med et andet sted, eller måske bliver der ikke ved med at være en gård her. Huset er jo ikke i den bedste stand, selvom jeg føler, at det kun er to år siden, jeg satte det i stand, men tiden går.

Når Jens ikke længere skal bo på gården, drømmer han om et hus i byen Auning, hvor hans venner også bor.

Følg Jens' kamp for kærligheden i 'Landmand søger kærlighed' hver tirsdag kl. 20.00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.

LÆS OGSÅ: TV 2-par indgår kæmpe samarbejde