'Love is blind'
'Love is blind'

Her er de skjulte regler i 'Love is blind'

Der foregår meget i kulissen.

Der sker en masse praktisk i kulissen, som seerne bliver skånet for, når de sætter sig foran tv'et for at få sit drama-fix med 'Love is blind'.

LÆS OGSÅ: ‘For lækker til love’-deltager skal være far

Artiklen fortsætter under videoen...

I mange reality-programmer er der en del klare regler, som deltagerne skal følge, så produktionen sikrer sig, at alt går som det skal, og så der kommet underholdende tv ud af det.

Men i 'Love is blind' er der ikke særlig mange regler, for pointen er, at det skal være så autentisk, som muligt - til trods for den ellers urealistiske præmis, at deltagerne ikke må se hinanden, før de bliver forlovede. Derfor kan produktionen ikke gøre andet end at krydse fingre for, at deltagerne leverer godt indhold af sig selv.

LÆS OGSÅ: Efter 'Love is Blind': Zack fanget i stor løgn

Men efter fire sæsoner må det siges, at det hele er lykkedes alligevel. Skaberen bag programmet Chris Coelen fortæller til Variety, hvordan tv-succesen fungerer bag kameraerne.

Sådan skaffer de ringene

Hvis deltagerne vil fri, så tilbyder produktionen et udvalg af cirka 12 forskellige forlovelsesringe af forskellige typer og farver, de kan gøre det med. Men de behøver ikke vælge en af dem. De må også gerne medbringe deres egen ring på forhånd. Der er set flere eksempler på, at deltagere har medbragt en familiering.

Artiklen fortsætter under billedet...

'Love is blind' sæson 4
'Love is blind' sæson 4

LÆS OGSÅ: Fie Laursen svindlet

Sådan kommer de på date med hinanden

Til at starte med får alle deltagere lov til at date alle. Derefter fortæller deltagerne produktionen, hvem de gerne vil tale med igen, og hvem de ikke er interesserede i at tale med længere. Det er altså helt op til deltagerne selv, hvem de vil snakke med, og produktionen tvinger dem ikke til at snakke med nogen, de ikke har lyst til.

Deltagerne må snakke med hinanden i båsene, så længe de vil dagen lang. Produktionen skal dog sikre sig, at de finder tid til at spise, gå på toilettet, sove og lave interviews.

LÆS OGSÅ: Micah og Irina skabte drama i 'Love is blind': Nu forklarer de hvorfor

Så lang tid må en date vare

De første dates kan være så korte som 10 minutter, mens de længste dates kan være fire til fem timer - og endda endnu længere, fordi de lange dates ofte vil blive afbrudt af, at deltagerne skal på toilettet, og så fortsætter de igen bagefter. Deltagerne må altså godt være på date med den samme person flere gange om dagen. Ofte er det også set, at deltagerne har lagt sig til at sove i båsene.

Artiklerne fortsætter under billedet...

'Love is blind'
'Love is blind'

Så kort en periode dater de

Deltagerne har cirka 10 dage, hvor de kan date hinanden i båsene, men hvis de er klar til at fri tidligere, så må de gerne det. Derefter har deltagerne en uges bryllupsrejse sammen, og så har de cirka tre uger til at bo sammen, før de skal giftes. Der går i alt 38 dage, fra optagelserne starter, til bryllupperne afvikles.

De kan lave alverdens aktiviteter på deres dates

Når deltagerne kan bruge adskillige timer sammen på en dag, så er det ikke fordi, de plaprer løs fra start til slut. De har nemlig alverdens muligheder for at lave aktiviteter sammen - i hver sin bås. Hvis de for eksempel vil have udstyr til at tegne eller spille minigolf sammen, så får de det.

LÆS OGSÅ: Petra Nagel fik vild overraskelse før roseceremoni i ‘Bachelorette’: Gravid

Sådan fungerer datene i båsene

Der er ingen begrænsninger for, hvad deltagerne må snakke om, og de får heller ikke instruktioner fra produktionen, der afbryder dem eller beder dem snakke om noget specifikt, som det ofte ses i andre reality-programmer som fx 'Ex on the beach'.

Der er eksempelvis nogen, der vælger at spørge ind til hinandens udseende, hvor andre vælger at lade være, fordi det netop er hele pointen ved eksperimentet.

LÆS OGSÅ: Ude af 'FBOY Island': Klar til 'Sporløs'

Artiklen fortsætter under billedet...

'Love is blind' sæson 4
'Love is blind' sæson 4

Deltagerne får, hvad de beder om

Præmissen i programmet er, at singlernes måde at date på skal være så tæt på virkeligheden som muligt - lige bortset fra, at de ikke kan se hinanden. Derfor må de eksempelvis gerne bestille takeaway eller få ingredienser og udstyr til at bage kager eller lave mad til hinanden, og så placerer produktionen maden i den anden deltagers bås.

LÆS OGSÅ: Deler personlig historie: Derfor kan Nora ikke holde aprilsnarre ud

Sådan udvælges de forlovede par

Der er ofte flere par, der bliver forlovede, end der vises i programmet. Når produktionen skal udvælge, hvilke par de vil følge, går de efter deres mavefornemmelser i forhold til, hvem de føler er mest autentiske og oprigtige.

Der er flere eksempler på, at man aldrig kan forudse, hvad der kommer til at ske. I sæson 1 virkede Kenny Barnes og Kelly Chase rigtig kedelige, og man var alt for sikker på, at de ville sige ja ved alteret - men det gjorde de ikke, til både seernes og produktionens overraskelse.

LÆS OGSÅ: Sille Nimholm endte i shitstorm: Nu reagerer hun

Deltageren sover ikke i villaen

I første sæson sov deltagerne i trailere ved siden af villaen, men fra sæson 2 sov de på hoteller. Deltagerne bliver ledt til og fra deres hotelværelser, så man sikrer sig, at de ikke ser deres dates, men de kan efter sigende komme og gå, som de vil.

Artiklen fortsætter under billedet...

'Love is blind' sæson 4
'Love is blind' sæson 4

Kvinderne må også fri

Selvom det for det meste er mændende, der forventes at gå på knæ, og oftest også er dem, der gør det, så må kvinderne også gøre det, hvis de har lyst.

LÆS OGSÅ: DR-vært er gravid