De vandt 'X Factor': Sådan går det i dag

Nogen har holdt fast i musikken, mens andre er gået nye veje.

I aften skal vinderen af 'X Factor' 2024 kåres, og enten Cristian Oprea, Helene Frank eller Selmani kan se frem til at blive en del af listen over tidligere vindere.

Siden 2008 er der nemlig blevet kåret 16 vindere af sangkonkurrencen. Herunder kan du læse lidt om, hvordan det er gået vinderne, siden de løb med sejren.

Martin Hedegaard 2008

Martin gjorde comeback i 'X Factor' i 2022
Martin gjorde comeback i "X Factor" i 2022

Der var ikke megen tvivl om, hvem der var det helt store hit i Danmarks første udgave af 'X Factor'. Det var nemlig den dengang 15-årige Martin Hedegaard fra Ørum, der med sin nasale drengestemme og Remee som coach tog sejren hjem. Samme år udgav han albummet 'Show the World', der solgte over 100.000 eksemplarer.

Efterfølgende holdt han dog en pause for at finde sig selv som kunstner. Det lykkedes syv år senere, hvor Martin bragede igennem med sit nye band Saveus, som i 2018 åbnede Orange Scene på Roskilde Festival, og i november 2022 spillede han sin største solokoncert nogensinde i Royal Arena.

I dag er Martin 31 år og udgiver stadig musik og turnerer sammen med Saveus.

Linda Andrews 2009

Færøske Linda Andrews vandt hele balladen med sin dommer Lina Rafn, da anden sæson af 'X Factor' løb af stablen. Efterfølgende blev det til en håndfuld album, herunder sit vinderalbum 'Into The Light' og to julealbum.

I dag lever hun, ligesom Martin Hedegaard, stadig af musikken. Særligt gospelmusik fylder og har fyldt meget i den nu 50-årige sangerindes liv, og i dag er hun korleder og dirigent for Farum Gospel på over 100 personer. Det skriver TV 2.

Derudover blev hun en del af gruppen The LAB Inc. i 2020, og deres seneste udgivelse kom i sommeren 2023. Her udgav de nummeret 'Fearless'.

LÆS OGSÅ: Har du bemærket detaljen? 'X Factor'-Helene afslører skjult talent

Thomas Ring Petersen 2010

Med sin trofaste guitar og stærke stemme vandt folkeskolelæren Thomas Ring Petersen 'X Factor' som den tredje i rækken.

Efterfølgende udgav han tre album, før han gjorde et opgør med musikken og tog på en jordomrejse. I 2017 kom så hans fjerde album 'Gadedreng', og samme år deltog han i det danske Melodi Grand Prix med sangen 'Vesterbro'.

I dag spiller den nu 44-årige Thomas Ring Petersen stadig koncerter, og den 26. april kommer udkommer hans næste album i rækken 'Inamoratas'.

Sarah Skaalum Jørgensen 2011

I 2011 skilte 15-årige Sarah sig i den grad ud med sit korte hår og sin åbenhed omkring sin seksualitet. Og den stærke attitude sikrede hende sejren i fjerde sæson med Cutfather som mentor.

Siden sejren er der sket rigtig meget hos Sarah. Som 18-årig skiftede hun nemlig køn og navn til Noah - og siden har Noah fået flad brystkasse, skæg og en dybere stemme.

Efter kønsskiftet lagde Noah musikken på hylden og begyndte at arbejde som møbelsnedker. I 2023 lavede han dog et kort comeback, da han fik et tilbud, som han ikke kunne sige nej til. Den danske musiker Bryan Rice inviterede nemlig 'X Factor'-vinderen med på scenen til Copenhagen Pride, som løb af stablen i august.

Derudover blev Noah Skaalum også far i 2019, og i TV 2-dokumentaren ‘Sarahs forvandling til far' fortæller han sammen med sin kone om deres fire år lange kamp med fertilitetsbehandling.

Interview med Noah og Sika, 25/07/2018 Sika SkaalumNoah Skaalum
Interview med Noah og Sika, 25/07/2018 Sika SkaalumNoah Skaalum

Ida Østergaard Madsen 2012

Med sin yndefulde stemme tog Ida Østergaard Madsen 'X Factor' med storm og gik hele vejen som ubetinget storfavorit.

Efter programmet fik hun stor succes med sin første single 'I Can Be', der dominerede hitlisterne, og efterfølgende udgav hun albummet 'Seize The Day' i 2013, der ligeledes solgte godt.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-deltagere afslører særlig relation

Kort efter succesen trak sangerinden med kunstnernavnet IDA sig dog fra rampelyset - og i stedet fik hun afsluttet gymnasiet og rejst rundt i Australien.

I dag studerer hun psykologi i Aarhus, mens musikken er blevet en hobby. Det skriver TV 2.

LÆS OGSÅ: Morten og Frederik i stor lykke: Baby på vej

Chresten Flack Damborg 2013

I sjette sæson kom dommeren Ida Corr til bordet, og hun endte med at vinde hele balladen i sin eneste sæson med den vestjyske country-entusiast Chresten Flack Damborg.

På finaledagen udgav han sin vindersingle 'Let Go', og året efter udkom han med sit debutalbum 'Wanderlust'. Jobbet som værktøjsmager beholdt Chresten dog, men han håber på et tidspunkt at kunne udgive endnu et album. Det arbejde er allerede sat i gang, og denne gang bliver det altså med danske tekster.

Anthony Jasmin 2014

I syvende sæson vandt Blachman for første gang sangkonkurrencen som dommer, og den sejr var ganske særlig. Det var nemlig første gang at én gruppe vandt sangkonkurrencen. Gruppen havde Blachman selv sammensat af de to frasorterede solister, dengang 15-årige Jasmin Dahl og 20-årige Anthony Lopez.

Deres vindersang, den poppede 'Do Ya', blev et solidt hit, og samme år udgav de EP'en 'Stick together', som var deres præmie for 'X Factor'-sejren.

Men trods titlen på albummet, splittede gruppen op et halvt år efter for at gå hver deres veje musikalsk og personligt, forklarede de.

I dag er Jasmin Dahl 25 år, og siden 2014 har hun gået på flere musik- og sangkurser, ligesom hun har gået på Skuespillerakadamiet, der er en form for forskole til Den Danske Scenekunstskole. Herudover har hun blandt andet medvirket i musicalen 'The Bodyguard' i efteråret 2020, og i 2023 var hun en del af Cirkusrevyen som sanger og danser.

Anthony Lopez arbejdede også videre med musikken, og i 2017 deltog han i Melodi Grand Prix med sangen 'Smoke in My Eyes'. I dag har han dog lagt musikken på hylden, og nu arbejder han i Københavns Lufthavn i flere elektronikbutikker. Det skriver TV 2.

Emilie Esther 2015

X Factor finaleFredag den 27. marts 2015 Emilie Esther og Remee
X Factor finaleFredag den 27. marts 2015 Emilie Esther og Remee

Den kun 15-årige Emilie Esther vandt ottende sæson af 'X Factor' med sin kraftfulde stemme, hvor hun nåede at fortolke klassiske popbaskere fra nogle af verdens største sangerinder som Rihanna og Beyoncé.

Hendes vindersingle 'Undiscovered' blev et stort hit, og højdepunktet i den unge Emilies karriere må siges at være, da hun sommeren efter sin 'X Factor'-sejr varmede op for verdensstjernen Kylie Minogue i hjembyen Aalborg.

Derefter kom hendes vinder-EP 'Rare', men siden har musikken kun været en hobby for sangerinden, som i dag er 24 år.

Embrace 2016

Ikke mange havde forudset, at Holstebro-søstrene Anilde og Azilda Kaputu, der som gruppen Embrace ledt af dommer Remee, vandt 'X Factor' i 2016. Det var i øvrigt de første vindere, den gode Sofie Linde fik lov at kåre som nyudklækket 'X Factor'-vært.

Efter sejren fortsætte søstrene som gruppe, og efter flere navneskift går de i dag under deres efternavn 'Kaputo'. Så sent som i 2020 udgav de EP'en 'Roots'.

30-årige Anilde har i dag også gang i et soloprogjekt. I oktober sidste år udgav hun debutsingle 'My Body'. Derudover er hun også blevet gift og blevet mor til to børn.

Ligesom sin storesøster har 28-årige Azilda også etableret sig som soloartitst og udgivet EP'en 'Itsazilda’. Deruover er hun korsanger for rapperen Icekiid og D1MA, og senest sang hun sammen med søsteren kor for sidstnævnte til Echoprisen. Det skriver TV 2.

Morten Nørgaard 2017

Remee er den mest vindende 'X Factor'-dommer gennem tiden, og med Morten Nørgaards sejr i 2017 fik han et vaskeægte hattrick med tre sejre i streg (hvilket Blachman gjorde ham kunsten efter i de tre følgende sæsoner).

Seerne forelskede sig i den generte computernørd Morten fra Odder, der gennem programmet opbyggede både selvtillid og musikalske evner. Men hans vindersingle, 'The Underdog', der ellers havde kompetente kræfter bag sig som Rasmus Seebach og Lars Ankerstjerne, blev dog ikke nogen succes.

Efterfølgende udgav han EP'en 'Cool Enough', men siden har der ikke været mere musik fra den i dag 33-årige 'X Factor'-vinders hånd.

Place on Earth 2018

I 2018 havde Blachman endnu engang stor succes med at sammensætte sin egen gruppe. Han gik nemlig hele vejen med Place on Earth i den sidste sæson på Danmarks Radio.

Gruppen bestod af den dengang 17-årige Mille Katharina Hassenkram, 19-årige Katrine Ørnfelt og 22-årige Andreas Falch Kruse, og de tre medlemmer gik sikkert videre fredag efter fredag, mens selv de kunstnere, de fortolkede, sendte roser deres vej - ikke mindst britiske The xx.

LÆS OGSÅ: Indlagt efter alvorligt styrt

Men efter udgivelsen af deres vinder-EP, gik det ned af bakke for gruppen, som HER&NU kunne afsløre blev droppet af deres pladeselskab, fordi de ikke lagde nok energi i projektet. Selv tog gruppen det med oprejst pande og forklarede det med, at de boede i både København og Horsens, hvorfor de også gik i opløsning, selvom venskabet bestod.

I 2023 kom det dog frem, at alt ikke var fryd og gammen mellem de tre gruppe medlemmer. Det yngste gruppemedlem, Mille Katharina Hassenkram, fortalte nemlig i en video på YouTube, at der havde været drama i kulissen under 'X Factor'.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen lægger sig fladt ned: Undskyld!

I dag er alle tre vist kommet videre, men Mille Katharina Hassenkram holder stadig fast i musikken. TV 2 skriver at Mille studerer på Rytmisk Musikkonservatorium og har udgivet to EP'er som solist under kunstnernavnet Vamilla. Kathrine Ørnfelt studerer psykologi, og Andreas Falch Kruse studerer bygningskonstruktør.

Kristian Kjærlund 2019

Kristian Kjærlund havde en sikker taktik med at stå roligt bag mikrofonen og synge sig igennem - udover når der skulle fremvises akrobatiske evner som det famøse split.

Sejren førte til en pladekontrakt med Sony og en optræden på Skanderborg Festival, men siden har man ikke hørt mere fra den dengang 23-årige sanger, der kun nåede at udgive sin vindersingle 'Lost & Profound' og to yderligere sange samme år.

LÆS OGSÅ: Anders Breinholts skarpe prioriteringer: Mit nye liv

Ifølge TV 2 studerer den nu 28-årige Kristian Kjærlund i dag psykologi på universitetet, mens han dyrker musikken på hobbyplan.

Alma Agger 2020

Corona lagde en del benspænd nedover 'X Factor' i 2020. Først blev det udskudt i flere uger, og da det endelig blev afholdt, måtte man flere gange undervejs veksle mellem, om der eksempelvis kunne være publikum eller ej. Det forhindrede dog ikke 20-årige Alma Agger i at brage igennem og vinde seernes gunst som storfavorit hele vejen.

For første gang var vindersinglerne fortolkningerne af allerede eksisterende sange, og her fortolkede Alma Agger den britiske Claire Maguires 'The Last Dance'. Derudover fik hun en pladekontrakt med Sony Music og et hjemmestudie (der erstattede muligheden for at tage til udlandet og indspille musik).

LÆS OGSÅ: Kendt sanger er blevet far igen

Første album har Alma dog stadig til gode, men hun har allerede to soundtracks på samvittigheden, nemlig 'Om lidt er jeg på vej' til Netflix-filmen 'Til månen og tilbage' og senest sangen 'Hver for sig' til 'Julemandens datter 2'.

Derudover udkom EP'en 'Alma Agger' i 2021, og så har hun de seneste to år har hun været forsanger i bandet Pannotia.

Det er dog ikke kun musik, som Alma Agger koncentrer sig om. Hun studerer nemlig også Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

LÆS OGSÅ: Maria Mainz i trafikuheld

Solveig 2021

15-årige Solveig fra Hvidovre blev den 14. vinder af 'X Factor', men det stod ikke skrevet i sten fra starten. Først da et rystet dommerpanel skældte seerne ud, efter Solveig kom i farezonen, begyndte stemningen at vende, og siden strøg Solveig sikkert igennem hele vejen til sejrsskamlen.

Til de sidste liveshows blev hun tilmed udråbt af de konkurrerende dommere som den retmæssige vinder af programmet - og sådan blev det, selvom Solveig aldrig selv havde turdet håbe på det.

– Det føles virkelig mærkeligt at kalde sig vinderen – det må være en fejl. Det føles så underligt, jublede Solveig til HER&NU efter afgørelsen.

Efterfølgende vendte Solveig tilbage som normalt til 9. klasse, og da den var afsluttet, gik hun igang med musikken, og et år efter sejren kom hendes første single 'Superficial'.

Efterfølgende har hun fulgt godt op med sangen 'Kyndelmisse kys mig' , 'Solen er sexet', samt tre sange, som dog endnu ikke har fået den store opmærksom hed på Spotify.

Musikken er dog ikke det eneste, som den nu 18-årige vinder fokuserer på. Hun går nemlig også på Sankt Annæ Gymnasium.

Mads Moldt 2022

Ligesom Solveig måtte Mads Moldt også tilbage og færdiggøre sin folkeskole, efter han som bare 16-årig vandt 'X Factor' med sin dommer Thomas Blachman.

I dag er han dog flyttet til København, hvor han arbejder ihærdigt på at få en musikkarriere op at køre - og det går meget godt. Allerede i 2023 udgav han EP’en 'Beauty Full', og ifølge TV 2 arbejder han p.t. på en opfølger.

LÆS OGSÅ: Fie taler ud om uvenskab til Boris: Det er et svigt

Rosél 2023

Simon Kvamm fik i den grad sparket døren ind i 'X Factor', da han i sin første sæson tog 'X Factor'-sejren med sin gruppe Rosél bestående af Selma Stahr og Rosa Skovbjerg Henriksen.

Rosél fik efterfølgende udgivet deres vindersang ’Jeg er almindelig’, og den fik en niendeplads på den officielle danske singlehitliste.

LÆS OGSÅ: Trist besked: Charlotte Bøvings cancer i udbrud igen

I dag er der stadig gang i musikken hos Selma Stahr og Rosa Skovbjerg Henriksen. I januar 2024 udgav duoen singlen ’Igennem din mund’. Dog er veninderne ikke gået all-in endnu. De har nemlig stadig næsen i bøgerne. Selma Stahr går i 2.g på Rysensteen Gymnasium i København, mens Rosa Skovbjerg Henriksen går på HF i Odense.