'Bagedyst'-dommer indrømmer: Man kan få lyst til at frede en deltager

Det er ikke altid lige let at sende en deltager hjem.

Dommere og deltagere i 'Den store bagedyst' bruger trods alt en del tid sammen i bageteltet. Derfor er det ikke altid nemt, når det bliver tid til, at en deltager skal forlade programmet.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother lettet: Endelig diagnose

Det har Markus Grigo mærket på egen krop. I 'Bogen om den store bagedyst' fortæller han, at han som dommer bliver nødt til at se bort fra personlige følelser og hygge, når han skal svinge den store kagekniv.

- Vi har indimellem lyst til at frede deltagere, som er skønne at være sammen med, eller som vi ved er dygtige, men som bare ikke præsterede på dagen. Men vi er nødt til at være fair. Det vil gøre os utroværdige, hvis vi freder nogen, der ikke har fagligheden i orden. Der vil vi slet ikke hen, forklarer Markus i bogen.

LÆS OGSÅ: Christiane løfter sløret for babynavne

Med-dommeren, Kathrine Foged Thomsen, understreger i samme ombæring, at det i sidste ende er hende og Markus, der bestemmer, hvem der forlader programmet.

Det vil sige, at der ikke er nogen tilrettelæggere eller andre, der kan frede en deltager på grund af deres personlighed eller elskværdighed foran kameraret. Beslutningen tages af Kathrine og Markus udelukkende på baggrund af fagligheden.

LÆS OGSÅ: Snød alle: Her er paradisoernes dækhistorier