Cutfather aka Mich Hedin Hansen, Pernille Rosendahl og Thomas Blachman var dommere i 'X Factor' i 2012
Cutfather aka Mich Hedin Hansen, Pernille Rosendahl og Thomas Blachman var dommere i 'X Factor' i 2012

'X Factor'-dommer i stor kritik af TV 2

Pernille Rosendahl kalder 'X Factor' for "gammeldags" og kommer med en vigtig opfordring til TV 2.

Verden har udviklet sig meget, siden 'X Factor' fik premiere i Danmark tilbage i 2008. Men ifølge tidligere dommer i programmet Pernille Rosendahl har det danske underholdningsprogram ikke fulgt med tiden.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen amok: Politiet tilkaldt

Artiklen fortsætter under videoen...

I Berlingskes podcast 'Østergaards salon' vender Swan Lee-forsangeren nemlig blikket mod programmets dommerpanel, der siden 2008 har bestået af to mænd på ydersiderne og en kvinde i midten - både da 'X Factor' kørte på DR og sidenhen blev overtaget af TV 2.

LÆS OGSÅ: Bag kulissen i ‘Forræder’: Produktionen i kæmpe kontroltab

- Det ender tit med, at mændene sidder og laver highfive hen over hovedet på den kvindelige dommer. Det kommer lidt til at fremstå som om, den feminine energi ikke er noget værd, fortæller Pernille i podcasten om det mandsdominerede dommerbord og kalder det "super gammeldags".

Artiklen fortsætter under billedet...

Pernille Rosendahl var dommer i 'X Factor' 2012
Pernille Rosendahl var dommer i 'X Factor' 2012

Det er over ti år siden, at Pernille Rosendahl selv var dommer i musikprogrammet. Dengang sad hun i stolen mellem de to mandlige dommere Thomas Blachman og Mich »Cutfather« Hansen. I den seneste sæson var det en lignende opstilling, hvor Kwamie Liv sad mellem Thomas Blachman og Simon Kvamm, og dengang programmet startede sad Lina Rafn mellem Thomas Blachman og Remee.

LÆS OGSÅ: Vingegaard siger farvel til millioner

TV 2 sakker bagud

Det er da heller ikke fordi, at det danske 'X Factor' holder fast i den traditionelle struktur, fordi den originale britiske udgave gør det. Tværtimod.

Det britiske 'X Factor' har nemlig allerede lavet det om, så der er to kvinder og to mænd, og det skaber ifølge Pernille en balance og ligevægt, som det danske 'X Factor' mangler.

Hun påpeger i podcasten, at den lige kønsfordeling også ville skabe en ligestilling, hvor det vil være sværere for mændene at lave de alliancer, de ellers typisk laver med hinanden.

Når 'X Factor' vender tilbage næste gang, er det stadig usikkert, hvem der skal være dommere og hvorvidt der bliver ændret på antallet og kønsfordelingen. Senest kom Blachman med en kryptisk udmeldning om sin egen fremtid i programmet.

Dog er det afgjort og offentliggjort, hvem der skal være vært på næste sæson.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen og Kaas hyggede: Fest og fadøl