I dag opløses stort dansk rockband

Det populære danske band spiller i aften deres sidste koncert.

I dag er en speciel og sørgmodig dag, hvis man hedder Silas Bjerregaard. Gennem de sidste 12 år har han været forsanger i rockbandet Turboweekend, som man kender for deres energiske liveshows og synthede lyd. Bandet består - foruden Silas Bjerregaard på vokal - af trommeslager Martin Øhlers, bassist Morten Køie og keyboardspiller Anders Stig Møller, der kom med i bandet i 2011.

Silas, Martin og Morten har været venner lige siden barndommen og startede sammen Turboweekend i deres unge år. Siden har Turboweekend formået at turnere rundt i Europa, vundet et væld af priser, været monsterhits i Polen og fået remixet en sang af den hollandske EDM-magnat, DJ Tiësto.

CHOK: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne afbryder forlovelsen

LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester, vi boller bare

Men i aften sættes der et endeligt punktum på det hele, når bandmedlemmerne har besluttet at trække stikket for deres glorværdige tid sammen. Forsangeren Silas Bjerregaard fortæller, at opløsningen af bandet havde været længe undervejs.

- Der var en masse folk, der havde lyst til nogle forskellige andre ting, som ikke nødvendigvis kunne passe ind i Turboweekend-kassen. Og det har vi haft i mange år, tror jeg, og så har man prøvet det der med at lave lidt ved siden, haft et sideprojekt her og der, men til sidst blev det bare sådan ikke nok. Jeg tror, at alle folk, på hver deres måde, havde ligesom lyst til at have tiden til at kunne dedikere sig til noget andet, mere sådan fuldblodigt. Og så blev det ligesom til, at vi måtte sige, at for at det kunne lade sig gøre, så må vi stoppe Turboweekend.

LÆS OGSÅ: Dansk realitybabe skal giftes

STORT GALLERI:  Hemmeligt bryllup: Klæstrup muslimsk gift

Den sidste koncert

Dagen i dag bliver dagen, hvor det sidste slag skal stå. Det er nemlig blevet tid til den sidste koncert, som synthrock-drengene har skrevet i kalenderen under fælles navn. Klokken 17.45 skal de spille på Wonderfestiwall på Bornholm, og efter koncerten består Turboweekend ikke længere.

Silas Bjerregaard er gift med 'Danmark har talent'-dommeren Cecilie Lassen. De har sammen sønnen Alvin Tao. (Foto: Bo Nymann).
Silas Bjerregaard er gift med 'Danmark har talent'-dommeren Cecilie Lassen. De har sammen sønnen Alvin Tao. (Foto: Bo Nymann).

- Vi skal sige farvel ved at spille en mega fed koncert. Og så lige anerkende hinanden for den rolle, vi har spillet i hinandens liv, det tror jeg også er vigtigt at få gjort. At få kigget hinanden i øjnene og sagt tak, fortæller en tydeligt bevæget Silas Bjerregaard.

Det er bestemt heller ikke hvad som helst, der finder sin afslutning på solskinsøen i aften. Selvom bandet føler sig parate til at fortsætte karrieren hver for sig, så er de mange år, de har delt sammen, ikke til at tage fejl af:

- Jeg tror, det bliver meget nostalgisk. Jeg tror, vi alle sammen er klar til at rykke videre, og vi har også alle sammen allerede gang i nye ting. Så på den måde er vi ligesom videre, det er ikke fordi, vi opløses ud i et tomrum. Men det er da klart, at det er jo 12 års samarbejde, der stopper, og vi har jo også spillet sammen før det, så i virkeligheden er det jo 22 års samarbejde, der stopper, og det er klart, det er jo nostalgisk.

LÆS OGSÅ: Dansk stjernepar kan endelig byde baby velkommen

LÆS OGSÅ: Højgravid TV2-dommer sidder i kørestol: Døjer med slemme gener

Venner fremfor kollegaer

Selvom venskaberne bestemt nok skal bestå, så følte bandet ikke, at de kunne udvikle sig sammen mere.

- 22 år er jo lang tid, hvor man er gået op og ned ad de samme mennesker og arbejdet sammen med de samme mennesker dag ud og dag ind. Turboweekend var nået et stadie, hvor vi kunne ligesom lave en plade mere og blive ved i samme spor, men det var ikke rigtigt det, vi havde lyst til, lyder det fra forsangeren Silas.

Og selvom man er gode venner, så kan den musikalske kreativitet til sidst nå et mætningspunkt, når man solidarisk må gå på kompromis i et band.

LÆS OGSÅ: Dansk realitypar er gået fra hinanden: Vi taler ikke længere sammen

LÆS OGSÅ: Sarah Louise afslører: Derfor er jeg alligevel med i den nye sæson af ‘Forsidefruer’

- Vi var fire forskellige individer, der ligesom skulle blive enige om et udtryk sammen. Og der var mange kampe i det selvfølgelig. Nogle gange bliver man jo glædeligt inspireret af de andre, andre gange så føler man, at de idéer, man har, ikke kommer til sin ret.

For at sige det kort, lød det med Silas Bjerregaards ord:

- Vi vil nogle forskellige ting, og vi kan ikke rigtigt få det til at lykkes under samlet fane.

LÆS OGSÅ: Realitybabe skal gennem omfattende operation

LÆS OGSÅ: Sarah Louise afslører: Derfor er jeg med i den nye sæson af ‘Forsidefruer’

Fremtiden for Silas

Silas Bjerregaard er dog også allerede videre med nye projekter. For tiden arbejder han på et album som solist, men før det er færdigt, kan hans sprøde stemme høres i et lidt andet regi.

Fra på næste søndag er han nemlig aktuel i 'Toppen af poppen' på TV 2, hvor kendte danske musikere skal fortolke hinandens sange. I første program kan man blandt andet høre Silas’ smukke, danskoversatte version af Søren Skos 'Dolphin Girl' tilsat salte tårer fra de andre deltagere.

LÆS OGSÅ: Sarah Louise afslører: Derfor er jeg med i den nye sæson af ‘Forsidefruer’

LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold

Programmet lader ham dog ikke helt slippe hans tid i Turboweekend:

(Foto: Michael Stub)
(Foto: Michael Stub)

- Man kan sige, at selvom jeg er der som forsanger i Turboweekend, forstået på den måde, at de andre jo laver covers af Turboweekend-sange for det meste, så er jeg der også som soloartist. Det er den del, der peger frem. Jeg har ikke været bundet af Turboweekends lyd, eller det vi ligesom kunne som det band.

Silas blev ringet op af TV 2, lige da Turboweekend havde besluttet sig for at stoppe som band. Derfor var det en oplagt mulighed at sige ja til at deltage i 'Toppen af poppen', da han derigennem kunne eksperimentere med forskellige udtryk til inspiration for hans snart kommende solokarriere:

- Jeg tog det ligesom en mulighed for at prøve en masse forskellige ting af og en masse forskellige lyde. Og jeg har også arrangeret numrene i mange, mange forskellige retninger, så det var helt klart sådan en legeplads for mig til at få kickstartet det der med selv at skulle skrive musik.

LÆS OGSÅ: ‘Divaer i junglen’-babe taler ud om misbrug

LÆS OGSÅ: Linse: Sådan går det med kærligheden

Og ifølge Silas Bjerregaard selv, kan man forvente, at musikken, han vil bedrive på egen hånd, ikke bare bliver en fortsættelse af den elektroniske subrock, man kendte og elskede fra Turboweekend:

- Det er helt klart musik, som har fokus på vokal og melodi. Det bliver mig som soloartist med sange, der har vokal og melodien i front. Jeg tror også, det bliver noget musik, der har en lidt bredere appel. Hvor Turboweekend på en eller anden måde har haft et stort nok publikum til, at vi kunne spille nogle rimelig store scener og sådan noget, så var det trods alt et rimeligt snævert publikum, også smagsmæssigt. Og der tror jeg måske, at den nye musik, jeg laver, kommer ud og rammer lidt bredere, lyder det fra den – snart – tidligere forsanger af Turboweekend, Silas Bjerregaard.

Du kan møde Silas Bjerregaard sammen med Pernille Rosendahl, Søren Sko, Thøger Dixgaard, Claus Hempler Lis Sørensen og Annika Aakjær i 'Toppen af poppen', der har premiere den 26. august klokken 20:00 på TV 2.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Populær tv-vært skal være far igen

LÆS OGSÅ: Gravid realitystjerne død af overdosis