'Løvens hule'-deltager ændrede planen: sådan reagerede far

Da 24-årige Malthe Büttner tilbage i august præsenterede sin nyopstartede virksomhed 'Ildbordet.dk' var det med et vis forbehold.

De procenter, som Malthe ville sælge til løverne i hulen, var ikke hans egne. De tilhørte nemlig hans far, Hans Büttner. Og Malthe var fast besluttet på ikke at afgive mere end de 12,5 %, han selv havde fastlagt som smertegrænse.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Sarah Grünewald fortæller om ‘Vild med dans’ på den røde løber til Zulu Awards 2022...

En meget interesseret Jesper Buch ville dog have mere. Og efter længere tids forhandling endte Malthe med at give ham 15 %. Men hvad sagde hans far til den højere procentdel?

- De 15% var helt fint for min far også, så vi er alle glade og tilfredse, fortæller Malthe, da HER&NU taler med ham.

I hulen kunne Jesper hurtigt kende Malthe. Han lagde heller ikke skjul på, at han rigtig godt kan lide Malthe, og han pointerede, at Malthe "ikke er ødelagt af sin far", der har et investeringsselskab.

- Jeg kender Jesper Buch gennem en fælles bekendt, som vi begge to besøgte i Spanien, og der mødte Jesper og jeg hinanden ganske kort. Vi snakkede sammen, ikke om forretning men privat. Siden har jeg ikke mødt ham før i Løvens Hule, fortæller Malthe.

LÆS OGSÅ: BREAKING! 'Paradise' tilbage i foråret: Her er ALLE nye regler

Buch frygter familien

I hulen var Jesper Buch meget bekymret for ejerstrukturen i Malthes virksomhed. Malthes far er nemlig både medarbejder og producent i Malthes virksomhed.

- Samarbejdet med Jesper er gået rigtig godt. Vi har haft møder med Jesper fem gange, og der har ingen udfordringer været, og det kommer der heller ikke på det punkt. Det er ikke meget, Jesper og min far har kontakt. Det er primært mig og Sofie Schwartz, der driver virksomheden med vores kollegaer, fortæller den unge iværksætter.

Malthes far er nemlig ikke en særlig stor del af virksomheden - han holder sig i hvert fald i baggrunden.

- Min far er meget ude at rejse, og det er ikke meget, han er til stede til dagligt, og slet ikke i vores showroom og kontor. Jeg ser ham cirka to gange i måneden. Men over middagsbordet kan vi ikke lade være med at tale om virksomheden, griner Malthe.

LÆS OGSÅ: Amalie og Mikkel klar: Vil have hjælp til at få en dreng

Det er sjovt og hårdt

Siden Malthe besøgte løvernes hule er der sket både gode og dårlige ting.

- Der er selvfølgelig mange udfordringer forbundet med at drive en virksomhed, men jeg synes, det er sjovt og spændende, og vi lærer noget hver dag, selvom det er hårdt. Så det er mere andre udfordringer, der fylder, som produktet, salg og medarbejdere. Vi har ikke anderledes udfordringer end mange andre, fortæller Malthe, der arbejder hver dag fra tidlig morgen til sen aften.

Malthe besøgte hulen med sin kæreste, som også arbejder i virksomheden.

- Vi er stadig sammen, og det går rigtig godt. Vi arbejder godt sammen, så virksomheden skaber ikke udfordringer mellem os, fortæller han.

Virksomheden bærer i høj grad præg af familierelationer - men den inkluderer ikke Malthes mor.

- Min mor er ikke inde i billedet, når det kommer til forretningen. Hun synes, det er sejt og spændende at følge med. Hun er meget stolt, fortæller den succesfulde søn.

LÆS OGSÅ: Claudia Rex klar som vært på ’Vild med dans’