Sandra Sommer
Sandra Sommer

Ung mor har taget stilling til døden

Sandra Sommer og eksmanden Martin har været nødt til at tage en snak, de færreste forældre har behov for.

Ingen forældre burde udsættes for det, men desværre er det nødvendigt for nogen - at tage stilling til døden af sit eget barn.

Artiklen fortsætter under videoen af Camilla Framnes, der også har medvirket i 'De unge mødre'

Den samtale havde Sandra Sommer, der er kendt fra 'De unge mødre', og eksmanden Martin i går.

- Døden kan for mange være svær at tale om, og det er heller ikke mit favorit emne, men i dag var Merles far og jeg nødt til det. Ikke, fordi døden er tæt på os, men fordi vi ved, at den lurer i det fjerne, indleder Sandra et længere opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Ung mor afslører stor nyhed om baby

Sandra og Martins datter, Merle, er født med den sjældne lidelse bilaterale generaliserede polymikrogyria, som kort fortalt er en misdannelse i hjernen. Parret ved derfor, at der ikke er udsigter til et langt liv for Merle.

- Der skal derfor ligge en plan, som både læger og vi som forældre er enige i. Så i dag fik vi lavet nyt ambulancebrev samt noteret alt ned om genoplivning/behandling. Det var en barsk snak, skriver Sandra fortsat.

Forældrene er tilknyttet et palliativt team, der støtter og guider dem igennem hele processen.

Skal ikke genoplives

I går skulle forældrene blandt andet tage stilling til, hvordan deres datter skal behandles, hvis hun oplever hjertestop.

- Vi ønsker ikke Merle genoplivet ved eventuelt hjertestop eller lignende. Vi fik også drøftet, hvad vi kan gøre, hvis Merle skulle ånde ud herhjemme. Det var “rart” at få at vide, at vi ikke behøver ringe 112 og stresse omkring Merle, når den tid kommer (om mange år forhåbentlig), fortæller Sandra og tilføjer:

- Når det er et forventeligt dødsfald, kan vi have Merle hjemme og blot ringe til det palliative team, som vil komme med et køletæppe, og det hele kan derfor forgå stille og roligt, og vi kan få den tid/dage vi har brug for.

LÆS OGSÅ: Katerina Pitzner forklarer: Derfor flyttede jeg til Italien

Sandra ved godt, at hendes overvejelser for mange kan være hård læsning.

- Jeg prøver at dele det med jer, så I får et så upoleret billede af, hvad vi også går igennem som muligt.

LÆS OGSÅ: Forældre for anden gang: Dobbelt så hårdt

Gode nyheder

Selvom samtalen om døden var hård, så faldt snakken også på mere opløftende ting.

- Vi snakkede også om, hvor stabil Merle har været længe! Og hvor “gode” vi har været til at holde os fra hospitalet og indlæggelser, da vi klarer stort set alt hjemme nu med en masse udstyr/hjælpemidler. 2023 har været (indtil videre) det bedste år for Merle. Trods hun mister en del færdigheder og hendes lille krop er blevet tungere og sværere, så er hun stabil og har det faktisk rigtig, rigtig godt for tiden, slutter Sandra.

LÆS OGSÅ: Anna taler ud efter brud: Han lavede ting bag min ryg

Se hele opslaget herunder: