Fie Laursen i kovending: Tager afstand til Teitur

Fie Laursen siger farvel til sin gode ven Teitur af respekt for offeret.

Det er ikke mere end en uge siden, at Fie Laursen reagerede på Teiturs Skoubos voldtægtsdom. Her forsikrede hun alle sine 148.000 følgere om, at Teitur fortsat var hendes bedste ven.

– En dom er en dom, og der skal meget til at blive dømt for dette (voldtægt, red.). Så selvom jeg kender hans side af historien, vil jeg ikke kommentere, hvad der er rigtigt og forkert af respekt for kvinden, for jeg var der ikke. Det eneste jeg kan sige, er, at Teitur stadig er min bedste ven, jeg elsker og støtter ham, og jeg er utrolig knust lige nu. Man kan miste meget, men man mister aldrig sine ægte venner. Elsker dig og venter på dig under palmerne, min ven.

LÆS OGSÅ: Pernille Nygaard reagerer på Teiturs sag: Gemte følelserne væk

Men nu har piben fået en lidt anden lyd. I et opslag på sin Instagram, fortæller hun nu, at hun er blevet klogere og tager afstand til Teitur.

- Jeg laver dette opslag med smerte i mit hjerte, da jeg føler mig skyldig og knust over at have indset min egen fejl. Og mit behov for at tage afstand til en mand, der altid har været en god ven. Men det er vigtigt for mig offentligt at italesætte mine følelser oven på mine tidligere udtalelser og tage afstand og vise respekt for offeret, skriver hun i sit nye opslag.

LÆS OGSÅ: Teresa efter Teiturs voldtægtsdom: Jeg var ikke forberedt

Fies kovending har ikke været nem. I opslaget giver hun også udtryk for, at hun nu sørger over tabet af en ven. Og at hun er både knust, vred, frustreret og fyldt med skyldfølelse.

- Skyldfølelse både for ikke at kunne have set det før og for at svigte min ven. Men vigtigst af alt for ikke at have lyttet på offeret. Undskyld, jeg håber, du forstår, hvor forvirrende sådan noget kan være. Jeg tror på dig, skriver hun til offeret.

LÆS OGSÅ: Efter retssag: Nu reagerer Teiturs søster

De nye refleksioner har også fået hende til at tænke på sin egen fortid.

- Jeg gik igennem flere års PTSD-behandling og overlevede kun, fordi jeg var på medicin efter min egen traumatiske oplevelse som offer for en mand, ingen troede, kunne gøre noget ondt mod en. Jeg er vred og ked af det over mig selv for at have forsvaret noget, jeg selv har skulle igennem. For at lade kærligheden til ham (Teitur, red.) gøre mig blind for, hvad han var i stand til.

LÆS OGSÅ: Fie og Boris dybt uenige: Har cuttet kontakten

Og selvom det lyder på Fie Laursen, som om hun nu endeligt har sagt farvel til sin ven, Teitur, så er det stadig med masser af blandede følelser i spil.

- Jeg sørger tabet af en ven, jeg ikke har sagt farvel til, samtidig med at jeg føler, jeg svigter en, der altid har været der for mig. En ven, jeg inderst inde har ondt i hjertet over, sidder, hvor han gør. Og det knuser mig så inderligt, at jeg har ondt af ham, når der samtidig sidder en kvinde derude, der er ødelagt, måske for evigt.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen deler nyt om sønnens far: Han er tilbage