Esben Dalgaard uhelbredelig syg: Det lugter af en dødsdom

Esben Dalgaard vælger at tro på, at en ny terapiform kan hjælpe ham.

Skuespiller Esben Dalgaard publicerede for blot seks dage siden på sin Instagram, at modermærkekræft har spredt sig i hans krop, men på trods af sygdom og behandlingsforløb på Herlev Hospital var han i dag mødt op til premiere på Netflix-serie 'Kastanjemanden'.

- Det giver ingen mening at lægge sig hjem på sofaen og give mig til at græde. Jeg prøver at leve livet fuldt ud og se på det gode, fortæller Esben, der glæder sig til den nye Netflix-serie, som han selv er en del af.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Ditte Julie fortæller om sit nye liv.

LÆS OGSÅ: Efter kæmpe skænderi: Sådan er Gunnvør og Jannis forhold i dag

Esben har det trods omstændighederne godt fysisk, men mentalt er det sværere.

- Jeg har det udmærket fysisk, men mentalt er det udfordrende at få en dødsdom, eller dødsdom lyder så voldsomt, men at få en alvorlig sygdom, det føles mentalt hårdt. Men fysisk har jeg det godt, der er lidt småbivirkninger på behandlingen, men det er ikke noget, jeg ikke kan klare. Jeg går på arbejde og har det udmærket, fortæller Esben til HER&NU og forklarer, hvorfor han bruger ordet dødsdom om sin kræftsygdom.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde beklager: Jeg har begået en fejl

- Når du får en uhelbredelig sygdom, som gør, du får at vide, du ikke skal kigge ind i en lang fremtid, så er der et eller andet, der lugter af dødsdom. Omvendt vil jeg sige, der er kommet noget, der hedder immunterapi, som er en forholdsvis ny terapiform, og hvis den virker på mig, så er der nogle andre udsigter. Og lige nu virker det som om, den virker godt på mig, men jeg mangler nogle endelige svar for at kunne sige, om den gør eller ikke gør. De kommer med nogle scanninger om ikke så lang tid, forklarer Esben.

Esben Dalgaard med hustruen Charlotte og datteren Oliver, 17. (Foto: Lars E. Andreasen)
Esben Dalgaard med hustruen Charlotte og datteren Oliver, 17. (Foto: Lars E. Andreasen)

Selvom der ikke er kommet svar på scanningerne endnu, vælger Esben at se lyst på fremtiden.

- Jeg bliver nødt til at tro på det. Jeg har to unger og en dejlig kone og livet fortsætter, slutter han, inden han går ind til premieren på 'Kastanjemanden'.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Kæresten med i ‘Den store bagedyst’