Søren Østergaard.
Søren Østergaard.

Parkinsons-ramte Søren Østergaard afslører: Den bedste medicin

Sygdommen gør, at den 66-årige Zirkusdirektør stadig er plaget af træthed, men det fixer den dosis adrenalin, som nærværet med publikum altid udløser.

Efter otte år med Parkinsons Sygdom fik Søren Østergaard i efteråret indopereret små elektroder i hjernen, der er forbundet til en pacemaker over hans højre bryst.

LÆS OGSÅ: Lene Beier advarer: Er ikke blevet anholdt

Artiklen fortsætter under videoen...

På grund af de elektriske impulser er han ikke længere plaget af rystelser, og ved forestillingerne i den nye sæson med Zirkus Nemo er han da også som forvandlet.

Sygdommen gør dog, at den 66-årige Zirkusdirektør stadig er plaget af træthed, men det fixer den dosis adrenalin, som nærværet med publikum altid udløser.

– Med min sygdom kan jeg godt være meget træt. Men lige så snart, jeg går gennem tæppet, så er jeg: ”Badadabam!”. Adrenalinen skubber det hele væk, og der er ikke én, der kan se eller tænke: ”Gud, han har det da vist ikke så godt”. Bagefter kan jeg være helt færdig, men lige når jeg er der, er det vidunderligt. Det er den bedste medicin, fortæller han i et interview med Ritzaus Bureau.

Søren Østergaard kan i år fejre 25-års jubilæum med Zirkus Nemo, og Danmarksturéen strækker sig i år også ind i september.

LÆS OGSÅ: Peter Myginds fortid: På kanten af loven