Efter 'Årgang 20'-familiens hårdeste år: Slut med parterapi

2023 bliver et år, familien sent vil glemme.

I dag tirsdag den 30. januar åbner TV 2 op for endnu et år med 'Årgang 20'. Hos familien Vernsted-Fabricius fra Ålsgårde, bestående af far Christian, 46, mor Lisbeth, 33, hovedpersonen i tv-serien Ayasofia på 4 år samt søskende Theodor på 7 og Filippa på 9 år, har året budt på mange udfordringer. 

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Stephanie har fødselsdag: Det har hun fået af manden

- Vi ser tilbage på et meget hårdt år. Det synes jeg, vi har sagt hvert år, men jeg synes virkelig, det her år har været det hårdeste nogensinde, indleder Lisbeth, da HER&NU besøger familien forud for premieren. 

Året startede ud med, at Lisbeth fik stress og blev sygemeldt fra arbejde. 

- Det var sindssygt hårdt for hele familien. Så falder min far og brækker ryggen midt i det hele, mens jeg har stress. Min far er ved at bygge vores skur og falder så ned gennem taget, da han skal lægge tag på. Det var en mega hård periode, fordi jeg ikke vidste, hvad der skulle ske med min far. Og så har jeg fået en diagnose - ADHD, som også har været noget, man lige skulle sluge og lære at leve i. 

- Der har været meget tryk på, afbryder Christian. 

LÆS OGSÅ: Mareridtet fortsætter: Smerteramt Simon Stenspil giver status fra hospitalssengen

Artiklen fortsætter under billedet.

Lisbeth fra 'Årgang 20' fortæller om et hårdt år med stress og ny diagnose.
Lisbeth fra 'Årgang 20' fortæller om et hårdt år med stress og ny diagnose.

 Ifølge Lisbeth er stressen udløst af en udiagnosticeret ADHD, som har påvirket hende. 

- Jeg har fået rigtig mange diagnoser gennem livet, og ADHD'en har ligesom udløst alt det, så jeg har ikke alle de diagnoser, det er bare noget, de har troet, fordi ADHD'en har spillet ind. Nu har jeg endelig fået den diagnose, som jeg har, og jeg kan få den medicin, der hjælper mig. Hvis jeg ikke havde fået stress, så havde jeg ikke opdaget, jeg har ADHD, forklarer Lisbeth. 

LÆS OGSÅ: Efter 'Grænseløst forelsket': Sådan går det Angela og Jason i dag

Super sej

Lisbeth bliver i dag medicineret for sin ADHD, og det har hjulpet hende. 

- Jeg skal stadig lære mig selv at kende, for det er jo ikke et vidundermiddel, der går ind og fjerner alle mine udfordringer, men den hjælper mig til, at jeg ikke er så distræt, at jeg ikke glemmer alt, jeg kan fokusere på arbejdet, har mere overskud til børnene, og jeg har ikke de her humørsvingninger, så det hjælper mig, men jeg skal også arbejde for det selv, fortæller Lisbeth.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Lisbeth kan mærke, hun har mere overskud til børnene Ayasofia, Filippa og Theodor, efter hun er startet på ADHD medicin.
Lisbeth kan mærke, hun har mere overskud til børnene Ayasofia, Filippa og Theodor, efter hun er startet på ADHD medicin.

Lisbeth har aldrig lagt skjul på, at hun havde nogle psykiske udfordringer, så Christian har vidst, hvad han gik ind til, uden at kende størrelsen på omfanget. 

- Jeg vidste godt, da jeg gik ind i et forhold med Lisbeth, at der var nogle psykiske udfordringer. Jeg har jo fulgt Lisbeth i det her, og jeg elsker hende, for den hun er. Jeg synes, hun er super sej og en stærk kvinde, fortæller Christian og tilføjer:

- Da Lisbeth begynder på den her medicin, kan jeg godt se, der sker noget. Hun er blevet meget mere positiv og meget mere rummelig, men min kærlighed til Lisbeth er uændret. 

LÆS OGSÅ: Sang for første gang foran Seebach: Nu deler han oplevelsen

 Artiklen fortsætter under billedet. 

Lisbeth og Christian Vernsted-Fabricius taler om at starte i fitness sammen, da de gerne vil have en hobby, hvor det bare er de to sammen, så alt ikke går op i praktik.
Lisbeth og Christian Vernsted-Fabricius taler om at starte i fitness sammen, da de gerne vil have en hobby, hvor det bare er de to sammen, så alt ikke går op i praktik.

Slut med parterapi

Lisbeth og Christian har i en periode gået i parterapi, men det gør de ikke længere. 

- Vi gik i parterapi, inden jeg fik min udredning. Da vi sidder til parterapien, begynder jeg at tudbrøle, og hun var den første til at sige, at jeg har stress. Så det var egentlig hende, der fik mig til at indse, at noget var galt. Så fik jeg min udredning, og nu prøver vi selv. Vi har jo fået nogle værktøjer af hende, og jeg synes, vi er blevet bedre til at snakke om tingene, fortæller Lisbeth.

LÆS OGSÅ: Nye billeder: Komtesse Athena fejrer 12-års fødselsdag