Kan Louie fortsætte i ‘Årgang 20’? Maria Mainz afslører særligt møde med tv-holdet

Maria og Daniel Brask Mainz vil sikre sig, at lille Louie har de bedste forudsætninger for at være en del af programserien.

Da Maria og Daniel Brask Mainz ansøgte om at være en del af programseren 'Årgang 20', havde de ingen idé om, at deres dengang ufødte søn, Louie, ville komme til at skille sig markant ud fra de andre 'Årgang 20'-børn.

LÆS OGSÅ: WOW: Kaspar og Lambang viser nyt hus frem

Men nogle gange er livet uforudsigeligt, og allerede tidligt efter fødslen kunne det nybagte forældrepar fornemme, at Louie ikke var som de andre, og allerede som toårig blev han diagnostiseret med autisme.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche afslører nyt navn

Ekstra hjælp fra tv-holdet

Maria og Daniel Brask Mainz har siden diagnosticeringen fået meget hjælp og rådgivning, og nu bliver der også sat ekstra ind fra tv-holdets side. For hvis Louies fortælling skal forblive i programmet skal det, ifølge forældrene og produktionen, foregå på en hensigtsmæssig måde.

- I dag var vi til møde med 'årgang 20'. Et møde, som jeg havde glædet mig meget til, skriver Maria Mainz på Instagram og forklarer:

- De havde inviteret formanden for Autismeforeningen med, så vi alle kunne snakke om, hvordan vi bedst skaber rammerne for Louie i programmet.

Vil ikke overskride Louies grænser

Maria Mainz forklarer yderligere til HER&NU, at Louie heldigvis er tryg ved dem, der filmer. Dog bliver hans reaktioner større med årene, og derfor har familien og produktionen brug for noget ekspertise på området.

- Vi snakkede om, hvordan kan vise hans fortælling på en måde, så man ikke overskrider nogle grænser for ham, og så snakkede vi om, hvordan vi kunne forberede Louie på, at vi skal filme. Det kan feks. være ved at vise et billede af et kamera og vores kameramand - i den forbindelse skal det også så vidt muligt være de samme, som altid kommer og filmer, lyder det fra Maria, som kan konkludere:

- Det var et meget produktivt møde, og vi er så glade for, at produktionen tager hånd om Louie på den måde, lyder det.

LÆS OGSÅ: WHAT: Derfor blev Rachel og familien udvalgt til ‘Årgang 0’

Familien-Mainz får masser af opbakning under opslaget på Instagram. Flere er dybt taknemmelige over, at Maria og Daniel gør, hvad de kan, for at Louies historie bliver fortalt i programmet, da det er med til at skabe bedre forståelse for autisme.