WHAT: Derfor blev Rachel og familien udvalgt til ‘Årgang 0’

Produktionen, der står bag 'Årgang 0', afslører nu, hvad der fik dem til at vælge Lars Ellebye og Theresia Treschow-Kühl.

Tilbage i 1999 sendte en masse familier en ansøgning afsted til produktionsselskabet Easy film, der søgte familier til den dengang nye dansk dokumentarserie 'Årgang 0'.

LÆS OGSÅ: Fræk scene klippet ud af ‘Kærlighed hvor kragerne vender’: Tørbollet på græsset

I podcasten 'RealityRadio' på 24syv fortæller Anne Hjort, der i utallige år var tilrettelægger på programmet, at cirka 300 familier søgte, men at Rachels familie blev udvalgt af en særlig årsag.

- Vi valgte ud fra forskellige samfundsgrupper og forskellige steder i Danmark. Og så ville vi også gerne have en, som havde et kald som arbejde, fortæller Anne Hjort og forklarer:

- Det kunne for eksempel være en lærer, en sygeplejerske eller en præst, som det jo så blev. Rachels mor. Det skulle være udenfor de sociale kategorier. En som var drevet af andre værdier end arbejde.

LÆS OGSÅ: Emil Midé Erichsen giver opsang: Den fordom er jeg mest træt af

Instruktør og tilrettelægger Anne Hjort har været med fra begyndelsen til slut af det banebrydende tv-projekt, og i alt endte det med 19 sæsoner af 'Årgang 0'.

I første sæson i 2000 kom de fem piger Rachel, Mathilde, Emma, Marie og Stephanie til verden, og danskerne lærte dem at kende.

LÆS OGSÅ: Fandt kærligheden i DR-hit: Nu er det slut

Det var dog kun Rachel Ellebye og Stephanie Siguenza, der ligesom Anne Hjort, har været med i programmet fra start til slut.