Det skræmmer Troels Lyby: Ungdomsbolig og Putin

Skuespilleren Troels Lyby bliver ikke nemt skræmt, men der er alligevel ting, der kan få ham til at ryste i bukserne.

Tivoli har netop taget hul på halloween med et kæmpe univers med hekse, monstre, kæmpe edderkopper, andre mærkværdige skabninger og ikke mindst græskar i lange baner. Skuespilleren Troels Lyby stod for den officielle åbning.

– Halloween er nyt for mig. Jeg er vokset op med, at man klædte sig ud til fastelavn, men i kraft af, at jeg er blevet forælder, er det noget, jeg er begyndt at dyrke, fortalte skuespiller Troels Lyby, 56.

LÆS OGSÅ: Christopher laver sjov hyldestsang til fodboldlegende

Troels bliver ikke nemt skræmt, men da han som ung boede i en gammel forfalden herskabslejlighed med en flok andre unge, skete der uforklarlige ting, som i den grad fik ham til at ryste i bukserne.

– Jeg var den første, som flyttede ind, og allerede fra jeg trådte ind i lejligheden, var stemningen mærkelig. Den første nat har jeg en fornemmelse af, at nogen står og taler til mig, så jeg vågner og synes, jeg hører fodtrin og åndedræt ude på gangen. Jeg går ud og kalder, men der er ingen, fortæller Troels og indrømmer, at han var bange.

LÆS OGSÅ: Janni og Karsten: Stikker af til Afrika

– Jeg havde også fundet en bibel, nogle kors og to krydsede sværd i mit klædeskab, og fik fortalt af de tidligere ejere, at de havde foretaget en eksorcisme i forsøget på at skræmme, hvad end det var, som spøgte, væk.

Efter et år blev hans daværende kæreste gravid, og han forlod lejligheden – og spøgelserne.

Der er også noget, som skræmmer Troels lige nu.

LÆS OGSÅ: ‘Diamantfamilien’ er tilbage: Se traileren her

– Jeg skidebange for Ukrainekrigen. Hele vores verdenssituation er gået fra at være relativt tryg til at være helt uforudsigelig, og det kan godt skræmme mig på vores alle sammen vegne – specielt mine børns, fortæller Troels, som er far til Klara og Johannes fra et tidligere ægteskab, og derudover har han Samuel og Ellinor Rose sammen med skuespilleren Cecilie Stenspil, 42.