Ditte Haue
Ditte Haue

TV 2-vært med vigtigt budskab: Deler sårbart billede efter fødslen

Ditte Haue kommer med et opråb om, at vi gentænker måden at tale om "rigtige" og "forkerte" fødsler på.

Tilbage i december blev Ditte Haue mor for første gang til en lille dreng gennem et kejsersnit.

Nu deler hun et ærligt billede af sit ar i et sårbart opslag på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: Gitte Nielsen fylder 60 år: Skandaler på stribe

Artiklen fortsætter under videoen...

- Jeg har aldrig delt noget så nøgent og sårbart som det her. Arret efter min fødsel. Det er hverken særlig pænt eller unikt. Hver fjerde mor får faktisk sådan et med sig hjem sammen med deres nyfødte, indleder hun teksten til billedet og fortsætter:

- Det gjorde ondt som bare pokker i de første dage. Men smerten forsatte i månedsvis efter. Og begyndte allerede inden, maveskindet blev skåret op. Jeg er nemlig en af dem, der under min fødsel valgte kejsersnittet. Fordi jeg hverken turde eller ville forsætte min vaginale fødsel. Det er en mulighed, vi har i Danmark. Og som mange kvinder rundt om i verden kæmper for at få.

TV 2-værten har dog et større formål med at dele opslaget end blot at vise, at det er normalt at have ar. Hun italesætter nemlig det problem, at der i manges øjne, blandt andre lægers, findes en "rigtig" og en "forkert" måde at føde på.

- Men selvom valget eksisterer, er det, som med så meget andet, teoretisk. For der findes stadig kun een rigtig måde at føde på. Det finder man ud af, når man vælger “den forkerte”. Vi kvinder har siden syndefaldet skullet føde i smerte. Som selveste gud dømte os til. Men jeg tænker tiden er kommet til at gøre op med den forbandelse, skriver Ditte i opslaget.

LÆS OGSÅ: Efter fængslet: Teitur i vild forvandling

Hun afslutter med at komme med en opfordring til sine knap 22 tusinde følgere.

- At du næste gang, du ser en, taler med en, eller hører om en, der enten har fået epidural, kejsersnit eller anden “unaturlig hjælp” til fødsel, husker på, at alle fødsler er rigtige. Punktum.

LÆS OGSÅ: Grev Nikolai scorer nyt job: Den første nogensinde

I kommentarsporet er det væltet ind med opbakning fra blandt andre Sofie Linde, Pernille Rosendahl, Andrea Lykke og Szhirley.

Ditte Haue har vært på TV 2 Nyhederne siden 2019, men inden da arbejdede hun i en længere periode hos DR, hvor hun blandt andet var vært på 'Aftenshowet' og 'Sporløs'.

LÆS OGSÅ: Line Hoffmeyer frygter ikke døden: Sygdommen er værst

Du kan selv se opslaget herunder: