Sidneys familie taler ud: Derfor trak de sig fra ham

Sidney Lees familie havde det svært med hans markante tilstedeværelse i reality-tv og ville ikke være en del af den verden. I en ny dokumentar sætter de ord på hvorfor.

I dag er der premiere på den nye TV 2-dokumentarserie 'Sidney', hvor Sidneys familie for første gang fortæller om deres forhold til ham. Familien har nemlig hidtil holdt sig helt væk fra Sidneys rampelys.

LÆS OGSÅ: TV 2 snupper DR-stjerne: Her er den nye 'X Factor'-vært

Men sådan var det ikke, da han dukkede op på skærmen første gang i DR-serien 'Blod, sved og springskaller' i 2007.

- Jeg kan huske det første - det her wrestlingprogram - der inviterede han hjem til at se det, da det blev sendt. Jeg synes, det var fantastisk, at han var med. "Hey, du er i fjernsynet! Fedt!". Da han så begyndte på flere af de næste, sådan nogle datingprogrammer, der stod jeg lidt hurtigere af, fortæller Sidney Lees bror, Troels, i dokumentaren.

LÆS OGSÅ: ‘Først til verdens ende’-brødrene: Her er deres kendte fætre

Artiklen fortsætter under billedet...

Sidney Lees bror, Troels.
Sidney Lees bror, Troels.

I takt med, at Sidney blev mere og mere berømt, trak familien sig længere og længere væk fra den opmærksomhed, der konstant fulgte reality-kongen.

- Jeg selv, og de andre i min familie, tog ret hurtigt en beslutning om, at vi ikke havde lyst til selv at stille op til at være med i interviews og på billeder i de kulørte blade, forklarer Troels.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-stjerne bliver en del af Dansegarderoben

Især Sidneys mor var afvisende for den fremmede verden, som Sidney begav sig ud i og på kort tid indtog med storm.

- Reality-verdenen er ikke vores verden, og derfor har vi ikke ville ind i den. Men det har også været, for min side, for at beskytte mig selv, fortæller Sidneys mor Bente i dokumentaren og fortsætter:

- Jeg synes, der var meget nevurdering af den verden, og har også selv været med til det. Det var ikke finkulturelt. Og det havde jeg det svært ved.

LÆS OGSÅ: Efter anklage om dyremishandling: Nu er der nyt

Artiklen fortsætter under billedet...

Sidney Lees mor, Bente.
Sidney Lees mor, Bente.

De er ikke stolte af mig

Sidney var hele tiden klar over, hvorfor hans familie trak sig, og han fortalte om deres forhold til hans deltagelse i reality-tv allerede tilbage i 2011.

- De hader alt det der med medier. De har ikke engang Facebook-profiler, hverken min søster eller lillebror. Når jeg så går hen og bliver en af de mest udstillede personer i Danmark - selvfølgelig hader de det. De synes ikke, det er sjovt, og de vil ikke have noget med det at gøre. Så de er ikke stolte af mig på den måde, fortalte Sidney dengang i Go' Aften Danmark.

LÆS OGSÅ: Irina i chok over scanning

I dokumentarserien er Sidneys stemme genskabt ved hjælp af kunstig intelligens, og det, stemmen fortæller, er baseret på research, udtalelser fra personer tæt på ham og Sidneys egne ord fra, da han levede.

- Både min bror og søster havde normale jobs, så de fik meget mere respekt fra vores forældre for, hvad de lavede, end jeg nogensinde gjorde. De synes ikke, det var fint nok. Det betød ikke noget, at jeg vandt priser. Uanset hvor berømt, jeg blev, gjorde det ingen forskel for min mor og far, lyder det fra den kunstige stemme.

LÆS OGSÅ: TV 2-deltager ændrede mening i sidste øjeblik: Gør op med tabu

Dokumentarserien 'Sidney' kan ses på TV 2 Play og TV 2 Echo.