Sidney Lee taler fra graven: Hør hans stemme her

Sidney Lees stemme er blevet genskabt via kunstig intelligens i en ny dokumentarserie. Se traileren her.

I en ny dokumentarserie på TV 2 er det første gang, at Sidney Lees familie står frem og fortæller om deres tid med ham. Men udover familiens fortællinger, så kan man som noget særligt høre Sidneys egen stemme fortælle om sit liv - fra graven.

LÆS OGSÅ: 'Love is blind'-stjerne afslører babylykke

Hans stemme er nemlig genskabt ved hjælp af kunstig intelligens. Og det er ikke helt nemt at vurdere, hvad der er hans virkelige stemme, og hvad der er kunstigt. Du kan selv høre den kunstige men realistiske stemme nederst i artiklen.

Det er noget usædvanligt at genskabe en afdød persons stemme, men dokumentarens redaktør, Thomas Breinholdt, håber på, at det giver seerne en positiv oplevelse.

LÆS OGSÅ: Irina i chok over scanning

- At genskabe en afdød persons stemme ved hjælp af kunstig intelligens er ikke noget, vi har gjort før på TV 2. Det er forbundet med flere dilemmaer og et stort ansvar, men jeg synes, at vi er landet på et spændende og ikke mindst etisk forsvarligt resultat, fortæller Thomas Breinholt i en pressemeddelse og uddyber:

- Vi har for det første fået familiens samtykke, vi deklarerer det tydeligt overfor seere og lyttere, og så har vi været påpasselige med, hvad vi lader den kunstigt skabte stemme sige. Alt, hvad den siger, er baseret på gennemgribende research, udtalelser fra personer helt tæt på ham og Sidneys egne ord fra, da han levede.

LÆS OGSÅ: Efter anklage om dyremishandling: Nu er der nyt

Dokumentarserien 'Sydney' har premiere i dag på TV 2 Play og TV 2 Echo.