Sidney Lees vilde liv: Skånede ikke sig selv

Realitykongen kom i livsfare efter at have sprøjtet sig med steroider. Det medførte 19 timer i koma på hospitalet

I mandags døde Sidney Lee kun 43 år gammel af endnu uafklarede årsager. Livsstilen som realitystjerne med daglige fester, sprut og stoffer endte med at få alvorlige konsekvenser for helbreddet. I 2004 gik det så galt, at han var lige ved at dø i forbindelse med indtagelsen af muskelopbyggende steroider. Det fortæller han åbent og ærligt i selvbiografien 'My Reality' fra 2010 skrevet af journalist Maria Lyngsø Hougaard.

LÆS OGSÅ: I tårer på tv: Deltog i sin egen begravelse

– Jeg stak kanylen i låret, som blev et godt stykke større end det andet. Det blev så stort, at jeg havde svært ved at gå, og jeg fandt ud af, at der stod noget forkert i SMS'en fra producenten, men det lod jeg mig ikke afskrække af, fortalte han om episoden, der nær havde kostet ham livet.

- Jeg gik ind i Illum for at købe parfume, og dejsede om. Bagefter lå jeg 19 timer i koma. Da jeg vågnede, stod mine forældre ved min side på hospitalsstuen. Jeg havde det ad helvede til i hele kroppen og moralske skrupler over for dem.

LÆS OGSÅ: Familien åbner op om Sidney Lee: Vi elsker ham

Lægen fortalte ham efterfølgende, at kroppen ikke kunne klare mere, og at det var et mirakel, at han ikke var blevet lam eller var død af det. Derfor besluttede Sidney aldrig mere at røre steroider.

Tog kokain som 14-årig

Udover at føre sig frem som en ægte rockstjerne med fester, damer og sprut, så tog han også stoffer som kokain. Og første gang han prøvede det, var som 14-årig under en ungdomsfest på Vesterbro. På alle sine byture i nyere tid var der som regel stoffer involveret, og han uddybede, hvordan det påvirkede ham.

Artiklen fortsætter under billedet

- Jeg føler mig ikke afhængig af coke, for jeg føler sagtens, at jeg kan styre det. Jeg har også prøvet ecstasy og fantasy, men coke er over det hele, og er det nemmeste at skaffe. Efter jeg er blevet kendt, får jeg det gratis, fordi folk så kan sige, at de har taget coke sammen med Sidney Lee. Jeg kan ikke huske, at jeg har betalt for det, efter jeg er blevet kendt. Før sad jeg og skulle skrabe penge sammen, men det sidste års tid har det bare været free, forklarede han videre i selvbiografien.

Artiklen fortsætter under billedet

- Når jeg har taget coke, kan jeg ikke tåle lys dagen efter. Det bliver jeg simpelthen underlig af. Jeg tager jo coke, mens det er mørkt, og når jeg så går hjem fra byen i dagslys, virker tingene underlige. Derfor opholder jeg mig helst i et mørkt rum dagen efter en bytur. Nogle gange får jeg også rysteture. Det er lidt specielt, at det kører for mig, når jeg tager det, og jeg føler mig helt normal, indtil jeg ser mig selv på video dagen efter og tænker:

- Hvad fanden sker der for mig? Fordi jeg slet ikke er mig selv, sagde Sidney Lee, der i høj grad levede et liv i overhalingsbanen, og han var bevidst om, hvad det kunne ende med.

- Min største drøm er at kunne leve som realitystjerne og blive et etableret navn i hele verden. Jeg ved godt, at jeg fører en hård livsstil nu, og slider på mig selv, så jeg ved ikke, om jeg bliver gammel eller dør ung...

 

LÆS OGSÅ: BEKRÆFTET: Sådan skal Sidney Lee begraves