SE VIDEOEN: Nu reagerer Dennis Knudsen på dommen

Kendisfrisøren er glad og lettet over, at han ikke er blevet stemplet som voldsmand.

I dag er dommen endelig faldet i sagen, hvor Dennis Knudsen var tiltalt for fem forhold, efter han kom for sent til Molslinjen og tvang sig ombord tilbage i juli. Han erkendte tre af dem på forhånd. Læs mere HER.

LÆS OGSÅ: Dennis står fast: Jeg har sagt sandheden

Den skæbnesvangre sommeraften har givet Dennis en betinget fængselsstraf på 40 dage, men straffen skal kun afsones, hvis han begår noget kriminelt de næste to år. Retten har også fundet ham skyldig i vanvidskørsel, så de har konfiskeret hans Audi og frataget ham kørekortet.

Han er blevet frifundet for grov vold, men dømt for fareforvoldelse. Læs mere HER.

HER&NU/Realityportalen fangede en lettet Dennis kort efter dommen var faldet.

- Jeg er ret glad. Jeg er glad for, at jeg ikke er dømt som voldsmand, og jeg er glad for, at jeg ikke skal i fængsel og at jeg ikke skal have samfundstjeneste, lød det fra Dennis, der fortsatte:

- Jeg er stadig ked af min situation, men som det er lige nu, så er jeg glad og lettet.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Rasmus Tantholdt og Natasja Crone gift

Har fortrudt

Da Dennis fik det sidste ord, kort før dommeren skulle træffe sin beslutning, lagde han blandt andet vægt på, at han som eneforsørger er afhængig af det job, han har, og at hans brand kan tage voldsomt skade.

- Spørgsmålet er stadig, hvad efterdønningerne bliver af det her. Jeg håber stadig, at jeg kan bevise, at jeg ikke er et ondt og voldsomt menneske, der ønsker at gøre nogen fortræd. Det har været vigtigt at få præciseret, at jeg ikke havde nogen intentioner om at skade nogen, fortalte Dennis foran retsbygningen i Aarhus.

Dennis er som et offentligt ansigt også et forbillede for mange, både sine tre små børn og offentligheden, og derfor påvirker sagen kendisfrisøren meget.

- Det er dybt beklageligt, og det er, hvad jeg kalder en nedsmeltning, som mange mennesker i landet nok kan kende til, at på et tidspunkt mister man fatningen. Jeg tror, at de fleste mennesker med følelser og empati også kan komme til at miste fatningen i andre situationer i deres liv. Man er kun et menneske, og man kan gøre ting i livet, man kan komme til at fortryde. Jeg har fortrudt det her rigtig meget, lød det fra Dennis, der slog fast, at det ikke vil ske igen.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-stjerne klar til den nye sæson

Betænkningstid

Dennis og hans forsvarsadvokat Mette Grith Stage har udbedt betænkningstid i forhold til, hvorvidt de vil anke dommen, og det har de 14 dage til.

- Der er så mange ord og paragraffer, som jeg overhovedet ikke forstår. Det er ikke en virkelighed, jeg normalt beskæftiger mig med, forklarer Dennis, og hans forsvarer tilføjer:

- Vi skal have lidt tid til at overveje situationen. Han er i dag frifundet for at være voldsmand, og det betyder meget. Alle har lavet fejl, og det har Dennis også gjort her, og han har i den grad også måtte bøde for den.

LÆS OGSÅ: Maria og Daniel afslører stor nyhed: En kæmpe drøm

Mens forsvarsadvokaten skulle videre til endnu en sag og fik et "tusind tak" med på vejen af Dennis, så kan kendisfrisøren se frem til en aften, hvor han kan fejre, at julen ikke skal tilbringes bag tremmer.

- Med to syge børn, der er kaldt hjem fra vuggestuen. Vi skal have noget god mad og hygge os, lød det.

Du kan læse meget mere om sagen i vores liveblog HER.