Vidste du det? Deltagerne har fri undervejs i ‘Jaget Vildt’

'Jaget Vildt' er tv og ikke virkelighed. Derfor er deltagerne ikke på flugt 24/7.

Et af de mest aktuelle programmer lige nu på Kanal 5 og discovery+ er 'Jaget Vildt', hvor kendte danskere er på flugt fra nogle af landets dygtigste efterforskere.

Artiklen fortsætter under videoen af Mette Cornelius og Mahahad Habane, der også er med i 'Jaget Vildt'.

Et af de par, der er med i sæson 4, er Thalia og Elvira Pitzner.

- Det har været mega fedt at lege fangeleg i virkeligheden. Elvira og jeg kan godt lide at lave tv sammen, og vi er et godt match, fordi vi kender hinanden så godt, fortæller Thalia til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Didde afslører: Det er helt slut

Når man ser programmet får man som seer den opfattelse, at deltagerne er på flugt 24/7, men det er ikke tilfældet. Thalia og Elvira oplever i programmet, at de ikke kan finde vej til deres overnatningssted, og det presser de to søstre, da klokken er ved at blive mange.

- Lige om lidt er klokken ved at være fire, og vi skal til at stoppe med at optage, fortæller Thalia om den episode, hvor Elvira ikke kan finde hjem til sin veninde i det første afsnit.

LÆS OGSÅ: Reality-babe er blevet single

Så I stopper optagelserne klokken 16, så det er som en almindelig arbejdsdag?

- Ja, det er sådan, det er sat op. Og så bliver der ikke optaget, og vi må ikke skifte lokation efter det. Men efterforskerne må heller ikke lede efter os efter 16. Så starter man igen, jeg ved ikke, om det var klokken otte eller ni. Det er federe at lave tv, når man er så meget ude, og det er lyst, forklarer Thalia.

Hvis deltagerne var på et hotel, måtte de ifølge Thalia godt forlade hotellet i det tidsrum, der ikke blev filmet.

- Man måtte bare ikke tjekke ud og så overnatte på et andet hotel.

LÆS OGSÅ: To nye navne afsløret: Medina skal spille til Grøn

Så i det tidsrum måtte I lave, hvad I ville?

- Nemlig.

Dommer i 'Jaget Vildt' bekræfter

Sebastian Richelsen, der er dommer i 'Jaget Vildt', har 10 års erfaring fra Københavns Politi, hvor han primært sad som efterforsker på sager med røveri eller økonomisk kriminalitet.

I dag er han journalist og har blandt andet lavet programmer om Amagermanden og Hooligan-krænkeren på Viaplay.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-vindere har forladt Danmark

Sebastian bekræfter Thalias historie om, at deltagerne ikke er på flugt 24/7.

- Det er trods alt ikke virkeligheden, så der er forskellige åbninger for spillet. Det kunne for eksempel være fra klokken 9 til 18, forklarer Sebastian til HER&NU og tilføjer:

- Reglen er, at hvis spillet lukker klokken 18, skal deltagerne blive på det sted, de er, og må ikke bruge deres devices.

LÆS OGSÅ: Efter ‘Bachelor’: Har brug for psykologhjælp

Der er dog undtagelser.

- Det kan være, hvis en kendt persons pårørende har fået det skidt, så tager vi nogen ud og fortæller det, og så får de lov at ringe hjem. Men reglerne er, at de skal blive på stedet og ikke må sætte spor.