Efter ‘Bachelor’: Har brug for psykologhjælp

Helena Witt har vendt hele sin tilværelse på hovedet, siden hun kom hjem fra tv-optagelserne, og det kan mærkes.

Helena Witt fandt kærligheden i TV 2-programmet 'Bachelor' sæson 2. Efter programmet flyttede hun og Kasper Skak hurtigt sammen i København, hvor de stadig bor.

Til HER&NU åbner Helena nu op for, hvordan det var at medvirke i programmet, og hvordan hun har fået det, efter at være kommet hjem og pludselig er et kendt ansigt.

- Der skete mange ting for mig under optagelserne af 'Bachelor' og ikke mindst, da jeg kom hjem. Jeg var på hele tiden. Der er sket så meget for mig det sidste år, at det først er nu, når det hele har lagt sig en smule, at jeg kan se det hele. Jeg er flyttet til København, fået en ny kæreste, droppet ud af min kandidat, fået et arbejde som influencer, fået en masse nye venner og veninder - og alt sammen samtidig med, at jeg er blevet et offentligt ansigt, fortæller Helena til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Vlado fra 'Politijagt' springer ud som TikTok-stjerne

Det har alt sammen sat sig i kroppen, og selvom deltagerne inden programmet fik lov at tale med en psykolog, så kunne Helena ikke forudse, hvordan kroppen ville reagere.

- Det er svært at tale ind i nogle ting, man kun forestiller sig og gisner om. Jeg synes noget andet er at stå i det og mærke det på egen krop. Vi talte om, hvordan det blev og snakkede flere gange om at blive genkendt. Men man kan bare ikke forberede sig 100% på specifikke situationer, eller hvordan man så tænker eller takler det, fortæller Helena og tilføjer:

- Jeg har sekunder af min dag lyst til at gemme mig helt væk. Ting såsom at gå ned og handle er anderledes for mig, end det var for et år tilbage. Jeg har talt med mange om, hvordan omverdenen har ændret sig i forbindelse med mennesker, som er offentlige ansigter. Før i tiden kom folk styrtende med en autografbog og ville have taget billeder, hvorimod jeg oplever, at folk peger, taler og måske sågar tager billeder af mig, uden jeg har stillet op til det. Det kan sommetider være meget ubehageligt. Alt dette er uden tvivl en vanesag, og ting jeg “bare” lige skal lære at navigere og være i, forklarer Helena.

LÆS OGSÅ: Sofie Østergaards store ønske: Mit drømmejob

Brug for psykolog

Helena kan mærke, at tankemylderet og bekymringerne fylder så meget, at hun har brug for at tale med en psykolog om oplevelserne og forandringerne.

- At få fat i en psykolog er ikke ligetil. Jeg har fundet ud af, at der er mange steps, som indebærer egen læge, forsikring osv. osv., men første spadestik er taget, og på et tidspunkt skal det nok løse sig. Det er ikke et tabu at række ud. Jeg har indset, at det er en styrke at gøre det, fortæller Helena.

LÆS OGSÅ: CHOK: Gravid ung mor forlader Danmark

Selvom Helena har haft en hård start på sin nye tilværelse efter 'Bachelor', fortryder hun ikke.

- Nej på ingen måde. Der er kommet SÅ meget godt ud af det. Det fortryder jeg nul procent. Jeg har blot brug for at få nogle redskaber og vænne mig til det hele.

LÆS OGSÅ: Efter operation: Fie Laursen afslører vildt vægttab

Helena håber, at hun med sin åbenhed kan hjælpe andre.

- Jeg håber, at mit opslag kan tabuisere nogle ting og gøre, at flere taler ærligt om, hvordan man EGENTLIG har det.