Sådan er reglerne i 'Jaget vildt'

Selvom man er på flugt, så betyder det bestemt ikke, at man har frie tøjler.

En ny sæson af 'Jaget vildt' har premiere i dag den 6. april, og måske sidder man som seer og undrer sig over, hvorfor deltagerne ikke bare finder et sted at gemme sig i de ti dage, de skal, men det er der en god grund til.

LÆS OGSÅ: Anna Seneca indrømmer: Derfor er vi flyttet

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Hanne og Morten Münster fortæller om reglerne i 'Jaget Vildt'.

Reglerne i 'Jaget Vildt' er nemlig således, at de kendte danskere kun må overnatte samme sted én gang. Herefter må de søge skiftende skjulesteder, indtil de får at vide, hvor deres endelige flugttransportmiddel ud af landet befinder sig.

LÆS OGSÅ: Sofie-Mai giver status efter breakup med Oliver

Deltagerne kan ikke hæve mere end de 1000 kroner om dagen. De har 5000 kroner i alt, men de kan altså ikke hæve alle pengene på én gang.

Derudover skal deltagerne holde sig indenfor Danmarks grænser, og de må ikke bare slå et telt op i skoven og gemme sig dér i 10 dage, da der også er en forventning til, at der ville blive lavet noget godt tv. At der er kamera på, kan dog også være et benspænd for deltagerne.

LÆS OGSÅ: Malte Ebert om svær tid: Kæresten blev gravid

Hanne og Morten Münster har tidligere fortalt, at efterforskerne skulle have tilladelse til at bruge folk i programmet, og det kunne betyde, at der var folk, de alligevel ikke måtte få hjælp af. Læs mere om det her.

Hvis det lykkes deltagerne at finde frem til transportmidlet i programmets tiende døgn, har de vundet. Der er ingen præmie i 'Jaget vildt' udover æren i at have slået nogle af landets bedste efterforskere.

LÆS OGSÅ: HER ER DATOEN: 'Bachelorette' får snart premiere

Hvis du undrer dig over, at deltagerne lægger spor ud på de sociale medier, så er det en del af præmissen, at de undervejs skal give sig tilkende. Der er dog ikke regler for, hvor mange opslag der skal laves på de sociale medier, og nogen finder det sjovere at drive gæk med efterforskerne end andre.