Patrick mishandlet af mor: Smerten blev hans drivkraft

Trods en fortid med svigt, vold og alkoholmisbrug er det lykkedes Patrick Simiglai at bryde sin sociale arv.

Den 4. november 2018 blev dagen, hvor Patrick Simiglai besluttede at ændre livstil og droppe sine 45 genstande og sin daglige dosis kokain.

Bag sig efterlod han en tilværelse, der var fyldt med svigt, angst, misbrug og kaos.

LÆS OGSÅ: 'Ups, vi er voksne'-Jeff i smertehelvede: Bundet til kørestol

Gennem sin opvækst tilbragte han nemlig hver anden weekend hos sin mor, der var misbruger, og som flere gange udsatte ham for grov vold.

- Da jeg var 10 år gammel, sad jeg en eftermiddag og spillede Sims med min søster. Min mor og hendes nye kæreste var voldsomt stive. Pludselig kom kæresten og tog fat i mig, som om jeg var en hundehvalp. Han trak mig med ind i værelset, hvor han pressede mig ind over sovesofaen. Min mor trak bukserne af mig, og så begyndte hun at stikke mig i numsen med en synål, fortæller den i dag 30-årige foredragsholder og slår fast, at den episode blot er en brøkdel af, hvad han blev udsat for af overgreb som barn.

- Når jeg var på besøg hos hende, var hun altid spritstiv, og så var hun meget ondskabsfuld overfor mig. Flade øretæver var daglig kost hjemme hos hende.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hængte sig i mælketasken

Trods flere indberetninger fra skolen til kommunen blev moren aldrig frataget sit samvær med Patrick, og som 11-årig havde Patrick prøvet at begå selvmord flere gange. Derudover havde han haft tre forskellige psykologer, men ingen af dem kunne ifølge Patrick magte opgaven.

- De gav op på mig, for det blev for voldsomt for dem. De tanker og det had, som jeg havde til min mor, kunne de slet ikke håndtere, fortæller Patrick og tilføjer:

- Min mor fik mig til at føle, at jeg ikke var noget værd. Jeg forsøgte også at begå selvmord flere gange. Jeg prøvede at hænge mig i et træ, jeg prøve at skære pulsåren over, og så forsøgte jeg at hænge mig i en mælketaske i skoletiden. Jeg havde virkelig ikke lyst til at leve.

LÆS OGSÅ: Ramt af angstanfald: Nu forlader Julie Kriegler Danmark

Endte selv i misbrug

Når Patrick ikke besøgte sin mor, boede han hos sin far i Køge, som levede et mere velbalanceret liv. Som 19-årig flyttede Patrick dog for sig selv i Ishøj for at komme væk fra et hårdt miljø, som han var blevet en del af.

- Jeg sad alene i lejligheden i Ishøj og tænkte, at jeg havde et elendigt liv. Jeg havde ingen venner. Jeg havde kun mit arbejde. Så begyndte jeg at drikke et par fyraftensøl med min kollega, men den ene tog den anden, og pludselig drak jeg alene derhjemme, fortæller Patrick og tilføjer:

- Da det var værst, drak jeg 45-50 genstande om dagen, og de uger hvor jeg havde penge til det, skulle jeg nok også nå at suge 3-4 gram coke om dagen alene. Jeg fik frataget mit kørekort med en promille på 2,7 bare for at sætte det lidt i perspektiv.

LÆS OGSÅ: Efter 20 års afhængighed: 'Korpset' fik Aske til at stoppe

Frygten for at ende som hende

Da Patrick fikfrataget sit kørekort, begyndte alvoren at gå op for ham. Det var dog først et år senere i et kolonihavehus den 3. november 2018, at han fik den store åbenbaring.

- Jeg faldt i snak med en pige til den her fest, som ikke tog stoffer. Pludselig lå hun på gulvet i fosterstilling med fråde ud af munden. Hun havde fået en overdosis, da en af gutterne havde puttet et stof, der hedder hætter, som er en form for bedøvelsesmiddel, i hendes drink, fortæller Patrick, som forklarer hvordan episoden rev op i fortidens sår både på godt og ondt.

- Jeg havde en mistanke om, at flere af gutterne ville have sex med hende. Det var så uretfærdigt, og det mindede mig om alle de gange, at jeg havde været forsvarsløs som lille, og min mor og hendes kæreste lavede overgreb på mig. Jeg følte mig som et dårligt menneske, fordi jeg omgav mig med dårlige mennesker, og der besluttede jeg mig bare for, at det skulle være slut. Jeg ville ikke ende som min mor. Min fortid blev på en måde min motivation for at komme ud af mit misbrug.

En ny kurs

For at komme ud af sit misbrug søgte Patrick hjælp på Forsvarets hjemmeside, hvor han fik et indblik i frømandskorpsets mentaltræning.

- Jeg har brugt de 4 mentale teknikker, som de bruger i Forsvaret: Den indre dialog, visualisering, åndedrættet og delmål. Noget af det første, som jeg implementerede i mit liv, var at rede min seng og lægge mit tøj sammen. Det gjorde, at jeg fik mere struktur og disciplin i hverdagen, fortæller Patrick Simiglai, som ved hjælp af mentaltræningen og psykologsamtaler slap helt ude af sit misbrug.

LÆS OGSÅ: Rune Viborgs bud: Derfor quitter flere i ny sæson af 'Korpset'

I dag har han været clean i 5 år, og nu bruger han sine erfaringer til at hjælpe andre i sit job som foredragsholder og mentor. Derudover er han aktuel i 'Korpset', hvor han i den grad gør brug af sin viden om og erfaring med frømandskorpsets mentaltræning.

Patrick har i dag ingen kontakt til sin mor, som, ifølge ham, er slemt misbruger.

I dag er Patrick Simiglai foredragsholder, mentor og forfatter. Du kan læse meget mere om ham her.

LÆS OGSÅ: Efter følgernes råd: 'Årgang 20'-deltager starter i udredning

Du kan se Patrick Simiglai og de andre aspiranter i 'Korpset' på TV 2 PLAY eller følge med på TV 2 Echo hver onsdag klokken 20:40.