Moster Niller deler svær diagnose: Jeg er ikke dum

Moster Niller har endelig fået de svar, han har haft brug for.

Niels Laigaard, bedre kendt som Moster Niller, har hele livet kæmpet med det boglige. Nu har han endelig fået svar på, hvorfor han har været værre stillet end så mange andre.

LÆS OGSÅ: Droppede romantisk weekend: Sådan går det i dag

- Det har været en kæmpe lettelse at få dokumentation på, at jeg er ordblind. Jeg har følt mig dum hele mit liv med henhold til stavning og læsning. Jeg har været hos min bedstemor i mange år efter skole for at få ekstra lektiehjælp. Det har påvirket mig i den grad, at jeg har følt mig bogligt dum. Mindre god end andre, forklarer han.

Diagnosen kommer derfor som en stor befrielse for Moster Niller, der endelig har fået afklaring på, at han ikke er dum.

LÆS OGSÅ: Efter 'Luksusfælden': Sådan går det i dag

- Det betyder, at jeg endelig har fået en forklaring. Det er ikke, fordi jeg er dum. Det er ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg ikke kan. Jeg er ikke dum, men har noget i mig, som gør det ekstra svært. Det er en lettelse, siger han.

Noget tyder på, at folkeskolen har svigtet Niels i en ung alder, da han faktisk er blevet testet for ordblindhed før, men ikke er blevet grebet af resultatet.

- Jeg fik også en test, da jeg gik i folkeskole, men der var jeg to fejl fra at være ordblind. Det var med blyant og papir. Den nye moderne test er så meget mere noget, man rigtigt kan bruge til at undersøge folk. Jeg er så glad for, at der er mulighed for at blive undersøgt for ordblindhed gratis på alle VUC, så alle har mulighed for at blive testet, understreger han.

I dag underviser Moster Niller faktisk på Højer Designefterskole i Sønderjylland. Her guider han de unge mennesker i linjefaget 'Makeup & Styling', så noget tyder på, at han ikke er blevet helt afskrækket fra skolesystemet.

LÆS OGSÅ: Vildt øjeblik i 'Landmand søger kærlighed': Afviser tv-snyd